خانه » وبلاگ » راهنمای جامع خرید سیستم کامپیوتر برای کار جلوه های ویژه
وبلاگ

راهنمای جامع خرید سیستم کامپیوتر برای کار جلوه های ویژه

راهنمای جامع خرید سیستم کامپیوتر برای کار جلوه های ویژه

راهنمای جامع خرید سیستم کامپیوتر برای کار جلوه های ویژه

 

چه نوع کامپیوتری باید تهیه کنم؟

این سوال را کاربران تقریبا هر روز از ما می پرسند. هر بار که این سوال را می پرسند، بیشتر به این نتیجه میرسیم که تهیه و تنظیم یک راهنمای جامع خرید سیستم کامپیوتر برای کار جلوه های ویژه اولویت ضروری است. بدین ترتیب این راهنما تهیه شده تا در آن تمامی اشتباهات بالقوه در خرید کامپیوتر بررسی شود و به شما کمک کند تا سیستمی تهیه کنید که فرای انتظارتان عملکرد داشته باشد.

امروزه برای برطرف کردن نیازهای عمومی خرید کامپیوتر یک کار ضروری محسوب می‌شود. بستگی دارد چقدر خرج کنید و اینکه بخواهید قابل حمل باشد یا نه. اساسا تا زمانی که یک کامپیوتر قادر باشد کارکردهای ابتدایی را انجام دهد (ایمیل بفرستد، متن ویرایش کند، امکان مرورگر اینترنت داشته باشد و…) اکثر نیازهای عمومی را برطرف میکند.

 

در زمان خرید کامپیوتر برای کار تخصصی CG و جلوه‌های ویژه چه چیزی فرق می‌کند؟

به کامپیوترهای گیمینگ فکر کنید. چرا اصلا کامپیوتر مخصوص برای بازی وجود دارد؟ چون گیمینگ نیازمند امکانات قدرتمندتری نسبت یک کامپیوتر ساده است. بر خلاف گیمینگ، کامپیوترهای مربوط به کار CG نیازمند چندین برابر قدرت بیشتر هستند و به نوعی باید تقریبا بهترین کامپیوتر را داشته باشیم. پس حالا میخواهیم ببینیم چطور باید یک کامپیوتر درست برای این منظور تهیه کنیم.

 

تحقیق

چرا تحقیق کردن برای خرید کامپیوتر اهمیت دارد؟ هر کامپیوتری با قیمت بالا قاعدتا بایستی قادر باشد که کاری که میخواهیم را انجام دهد. پس چرا به خودمان زحمت بدهیم؟ فکر کردن به اینصورت در این مورد کاملا اشتباه است، چون شما ممکن است یک کامپیوتر ۱۰ میلیونی بخرید، اما همینطور که روز به روز از آن استفاده کنید، میبیند که سرعت آن از یک کامپیوتر ۳ میلیونی هم کمتر است. بنابراین شما باید برآوردی بین قیمت و عملکرد انجام دهید تا به نتیجه‌ی درستی برسید.

برای شروع سوالاتی که باید از خودتان بپرسید این است که چه کاری میخواهید با آن انجام دهید؟ از چه نرم افزاری میخواهید استفاده کنید؟ بودجه چقدر است؟ خودتان کامپیوتر را ببندید یا آنرا بصورت آماده تهیه کنید؟

 

چه کاری میخواهید با آن انجام دهید؟

سخت‌افزار کامپیوتر ارزان نیست. بنابراین حداکثر مقداری که میتوانید برای خرید سخت‌افزار درست خرج کنید موجب بهترین نسبت قیمت به عملکرد مبتنی بر نیازهای شما خواهد شد.

روزانه با کامپیوتر میخواهید چه کاری انجام دهید؟ با تمرکز بر نیازهای فوری، پول شما دقیقا در حوزه‌ی مرتبط با جواب به همین سوال هزینه خواهد شد. برای مثال یک مدلساز سه بعدی نسبت به کسی که کار سنگین افکت و جلوه های ویژه انجام میدهد به کامپیوتر متفاوتی نیاز خواهد داشت. برای هر یک از امور مختلفی همچون نوردهی، رندرینگ، توسعه ظاهر، گرافیک دو بعدی، شبیه‌سازی، انیمیشن، موشن گرافیک و… کامپیوتر متفاوتی نیاز است. بنابراین آگاهی از امور اصلی که قرار است با کامپیوتر انجام شود بسیار مهم و ضروری است. باید مطمئن شوید که نیازهای خودتان را می‌شناسید تا مطمئن شوید سیستمی که تهیه میکنید برای کاری که قرار است مکررا انجام دهید به بهینه‌ترین شکل ممکن عمل میکند.

 

از چه نرم افزاری میخواهید استفاده کنید؟

وقتی مشخص شد که میخواهید چه کاری با کامپیوتر انجام دهید، سوال بعدی این است که از چه نرم افزاری میخواهید استفاده کنید؟ آیا تا بحال مشخصات حداقل سیستم مورد نیاز برای یک نرم افزار را بررسی کرده‌اید؟ اگر نکردید، الان وقت آن رسیده که این کار را بکنید.

توسعه‌دهندگان نرم افزار بهتر از هر کسی نرم افزار خود را می شناسند. مشخصات حداقل سیستم مورد نیاز بسیار مهم است و مشخص میکند که نرم افزار روی کامپیوتر جدیدی که میگیرید چطور عمل خواهد کرد. بنابراین با مراجعه به وبسایت مرتبط به هر نرم افزار میتوانید از مشخصات حداقل مورد نیاز آن مطلع شوید. برای اینکه تجربه و عملکرد مناسبی داشته باشید، لازم است این مشخصات سخت افزاری یا بهتر از آن را روی سیستم خود داشته باشید.

برخی از نرم افزارها موجب چندین پردازش سنگین میشوند و از تمام هسته‌های موجود CPU استفاده میکنند. برخی از نرم افزارها اینگونه نیستند.

لازم است پردازش و شبیه سازی با GPU (پردازنده گرافیک) را هم بررسی کنیم تا ببینیم که تعداد هسته بیشتر CPU بهتر است یا تعداد بیشتر GPU. دانستن این مساله به شما اجازه میدهد تا بودجه خود را روی حوزه‌هایی خرج کنید که بر نحوه کارکرد نرم افزار مستقیما تاثیر میگذارند. در صورتی که تقریبا ۳۰ درصد بودجه خود را روی یک GPU مدل بالا هزینه کنید، اما نرم افزار هیچ بهره‌ای از این توان اضافه نبرد، میتوان گفت بهتر بود پول شما برای چیز دیگری خرج میشد.

آیا برای انجام کارهای خود دچار کمبود RAM هستید؟ آیا حافظه ذخیره کم دارید؟ آیا فقط تعدادی از چندین هسته پردازنده سیستم شما عمل میکند؟ پنجره‌ی برنامه شما روی پروژه‌های معمولی چقدر نرم و واکنشگرا و تعاملی است؟

وقتی این سوالات را از خود می پرسید، صادق بودن بسیار حیاتی است. همه‌ی ما بهترین و جدیدترین نمونه بازار را میخواهیم، اما آیا واقعا برای بهتر کردن تجربه خودمان به بهترین و جدیدترین سخت افزاری نیاز داریم؟

جواب دادن به این سوالات به شما کمک میکند تا در مورد ارتقای سیستم یا خرید یک کامپیوتر جدید علمی تصمیم بگیرید. در صورتی که به RAM بیشتری نیاز دارید، اما بقیه سخت افزار کامپیوتر خوب است، دلیلی ندارد پول خود را برای ارتقای بیشتر یا گرفتن سیستم جدید هزینه کنید.

بنابراین بهبود تجربه کاری به این بستگی دارد که کجا پول خرج میکنید. باید ببینید آیا شما را قادر میسازد که تصاویر با رزولوشن بالاتر رندر بگیرید یا اینکه افکت‌های دود و آتش را با کیفیت بالا شبیه سازی کنید.

در صورتی عملکرد کامپیوتر را در حین کار تحلیل کنید به شما کمک میکند که ضعف و کمبودهای کامپیوتر موجود را مشخص کنید. در ویندوز میتوانید Task Manager را باز کنید و با نظارت بر مقدار استفاده از منابع در حین کار تولید و جمع آوری اطلاعات، میتوانید در مورد نیازمندی‌های سخت‌افزاری تصمیمات بهتری بگیرید.

 

 

تعداد کامپیوترها

 

چند تا کامپیوتر نیاز است؟

این ممکن است کمی عجیب به نظر برسد، اما در مشخص کردن کل بودجه برای رفع نیازهای محاسباتی بسیار به شما کمک میکند. این سوال خیلی مهم است، چون اگر یک سیستم پیشرفته بگیرید، ممکن است اکثر اوقات مشغول انجام شبیه‌سازی باشد و شما قادر نخواهید بود از کامپیوتر برای کارهای دیگر استفاده کنید، چون از تمام توان محاسباتی سیستم شما برای شبیه سازی استفاده میکند.

پس آیا بهتر نبود بیشتر از یک کامپیوتر تهیه کرد؟ آیا با قرار دادن یک سیستم بطور اختصاصی برای کار رندر، شبیه‌سازی یا انتقال فایل در سرور جریان کاری شما بهتر خواهد شد؟

سپردن انجام پردازش سنگین روی یک کامپیوتر دیگر شما را قادر میسازد تا روی سیستم خود به کار ادامه دهید و به پروژه‌های دیگر بپردازید تا کار شبیه سازی روی سیستم دیگر تمام شود. این کار میتواند تاثیر شگرفی روی تولید شما داشته باشد و در عین حال بتوانید روی چندین کار فعال باشید.

 

 

اکثر کار شبیه‌سازی متمرکز بر CPU و RAM است. این بدین معنی است که داشتن یک پردازنده CPU سریع  و بکارگیری حافظه RAM بیشتر روی مادربرد، عملکرد پردازش شبیه‌سازی را بهتر میکند. اضافه کردن GPU قوی به این سیستم کوچکترین تاثیر را روی عملکرد شبیه‌سازی خواهد داشت. (حتی میتوان گفت بدون تاثیر). بهمین خاطر مهم است که نرم افزار را خوب بشناسید، چون اینطور میفهمید که اضافه کردن GPU کمک میکند یا نه. در غیر اینصورت، بهتر است برای چیز بهتری هزینه کنید، مثل گرفتن CPU بهتر یا RAM بیشتر، و بنابراین از یک GPU ساده فقط برای نمایش تصویر استفاده کنید.

رندرینگ هم مشابه با شبیه سازی متمرکز بر توان پردازش سیستم است. اکثر موتورهای رندرینگ با چند CPU یا با یک CPU چندهسته‌ای بخوبی عمل میکنند. بنابراین انجام رندر با پردازنده CPU چندهسته‌ای با حداکثر هسته ممکن و مقدار قابل توجهی RAM بسیار سودمند خواهد بود. بعضی از موتورهای رندر جدیدتر از هم CPU و هم GPU یا فقط از GPU استفاده میکنند.

درک این تفاوت‌ها به شما کمک میکند که مشخص کنید که مثلا یک موتور رندر به CPU کمتر و RAM معمولی، اما به ۴ پردازنده GPU یا بیشتر برای انجام کار رندرینگ نیاز دارد. در این حالت بیشتر بار کار بعهده GPU می باشد.

بنابراین وقتی این مسائل را دقیقا متوجه شدیم واطلاعات لازم را در این مورد بدست آوردیم، میتوانیم وارد مرحله بعد شویم و ببینیم کامپیوتر جدید چقدر برای ما هزینه خواهد داشت.

 

برآورد بودجه

 

وقتی که میدانیم که میخواهیم چه کار با کامپیوتر انجام دهیم، و همینطور نیازمندی‌های نرم‌ افزاری و امکان بکارگیری بیش از یک کامپیوتر را بررسی کردیم، میتوانیم بودجه را تعیین کنیم. مشخص کردن بودجه مهم است، چون باید مطمئن شویم پول خود را داریم درست خرج میکنیم.

پس حالا روی نیازهای سخت‌افزاری که مشخص کردیم تمرکز میکنیم. در بعضی موارد ممکن است لازم باشد یک CPU مدل بالا و یک یا چند GPU اضافه برای کمک به نیازهای رندرینگ داشته باشیم. برای مثال خرج کردن ۵ میلیون تومان برای یک GPU در زمان ارتقای RAM و CPU مستقیما به ضعف‌های کامپیوتر اشاره دارد. با تمرکز بودجه بر نیازهایی که قبلا مشخص کردیم، بقیه چیزها اضافی است.

 

چه نوع کامپیوتری بخریم؟

بخش دیگر مساله این است که چه نوع سیستمی تهیه کنیم؟ آیا میخواهید کامپیوتر خود را از یک برند معروف بگیرید یا سیستم خودتان را ببندید؟ هر دو حالت معایب و مزایای خودشان را دارند و این فقط به کاربر بستگی دارد.

 

انتخاب‌ها:

  1. بسته به بازدهی سخت‌افزار، شاید بخواهید سیستمی که نیاز شما را برطرف میکند بصورت پکیج از تولیدکننده بگیرید. در این حالت شما در واقع سخت‌افزاری را دریافت میکنید که سازگاری ادوات و برنامه‌ها و همینطور پایداری طولانی مدت آن بارها تست شده است. علاوه بر این، اینطوری ممکن است بتوانید از خدمات پشتیبانی فنی برای حل مشکلات سیستم استفاده کنید. بنابراین در صورتی که بخشی از سخت افزار درست عمل نکند، تعمیر شده یا تعویض میشود. به این صورت زمان بالقوه عقب افتادن از کار به حداقل میرسد. عیب اصلی این است که این کامپیوترها گرانتر هستند، چون برای پشتیبانی و دیگر امور تحقیق و توسعه هم هزینه پرداخت میکنید.
  2. انتخاب دیگر خیلی مشابه با انتخاب برند هست. در این حالت میتوانید به یک فروشنده اینترنتی قابل اعتماد مراجعه کنید و سیستم سفارشی را با مشخصات مورد نظر خود تهیه کنید. در این حالت میتوانید از پشتیبانی هم بهره مند شوید. این انتخاب برای کسانی خوب است که میخواهند سریع یک سیستم جمع‌آوری کنند.
  3.  انتخاب آخر این است که خودتان کامپیوتر را بسازید و قطعات را سرهم کنید. در این حالت میتوانید در هزینه زیادی صرفه‌جویی کنید و با هزینه مشابه با دو انتخاب قبل، کامپیوتر قوی‌تری ببندید و شاید حتی بتوانید بجای یک کامپیوتر، چند کامپیوتر داشته باشید. همینطور این امکان را ایجاد میکند که سیستمی با هزینه اقتصادی ببندید و برای آن برنامه‌ی ارتقای خوبی نیز در نظر بگیرید تا به شما در پخش کردن هزینه‌ها در طی زمان کمک کند. یعنی مثلا سیستمی با RAM و GPU کمتری تهیه کنید و در طی مسیر پیشرفت به آنها اضافه کنید.

با وقت گذاشتن و کمی تحقیق در این مورد، میتوانید سیستمی تهیه کنید که دقیقا مطابق با خواست و نیاز شما باشد و با توجه به بودجه‌ی خود بتوانید بهترین عملکرد را کسب کنید.

 

جمع‌آوری سیستم

 

بعد از تکمیل قدم اول (تحقیق)، قدم بعدی یافتن سخت افزار مناسب برای برآوردن نیاز شماست. انتخاب‌های زیادی وجود دارند. میتوانید هر یک از قطعات را از بازار جداگانه تهیه کنید یا کل سخت افزار مورد نیاز خود را از یک فروشگاه با هم تهیه کنید.

از آنجاییکه هر فروشنده اطلاعات زیادی در مورد کامپیوترهای مختلفی که دارد ارائه میدهد، ما در این راهنما به انتخاب سوم میپردازیم و خودمان سیستم را میبندیم. ممکن است برای کسی که میخواهد برای اولین بار سیستم خودش را ببندد سخت باشد، اما زیاد سخت نیست و این راهنما بصورت قدم به قدم به شما کمک میکند هر بخش مورد نیاز را بدرستی انتخاب کنید.

دقت کنید که این راهنما در مورد فرآیند تصمیم‌گیری به شما کمک میکند و بنابراین کمتر به یک سخت افزار خاص اشاره شده است، چون تکنولوژی سخت افزار به سرعت تغییر میکند. اما در مواردی که به مدل خاصی اشاره شده، طی زمان در این مقاله بروزرسانی مورد نیاز انجام خواهد شد تا این راهنما را همواره آپدیت حفظ کنیم. فرآیند فکری برای خرید سیستم همیشه یک طور است، اما سخت افزار بسرعت بروز میشود.

بهتر است به انجمن‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی مربوط مراجعه کنید و ببینید در مورد سیستم‌های مختلفی که بسته شده چه نظراتی موجود است و چه اطلاعاتی در مورد بهره برداری از یک سخت افزار مشخص توسط کاربران نوشته شده است. بدین ترتیب راحت تر میتوانید تشخیص دهید چه سخت افزاری خوب جواب میدهد و از چه سخت افزاری باید اجتناب کنید.

 

تحقیق برای سخت افزار

 

واحد پردازنده مرکزی CPU

پردازنده CPU مغز کامپیوتر است و در واقع تمامی دستورات قابل اجرا را پردازش میکند. هر چقدر سریعتر بتواند دستورات را اجرا کند بهتر است. CPU در انواع مختلف موجود است. شرکت Intel مدل‌های iCore5 و iCore7 و iCore9 را برای مصرف کنندگان عمومی و مدل‌های Xeon را برای کار حرفه‌ای و سرور ارائه میدهد. شرکت AMD مدل Ryzen را برای مصرف کننده و مدل ThreadRipper را برای کار حرفه‌ای ارائه میدهد.

حالا با وجود این همه پردازنده که موجود است، کدام را باید انتخاب کرد؟ به یادداشت‌های خود از مرحله‌ی تحقیق نگاه کنید و ببینید که به یک CPU برای انجام کار حرفه ای نیاز دارید یا یک CPU برای شروع کار لازم دارید؟

یک اشتباه متداول این است که کسی فکر کند گرفتن یک پردازنده Intel Xeon به منزله داشتن سیستمی با سرعت بیشتر است. حالتی هست که در سیستم یک مدل iCore7 و یک مدل Xeon شرکت Intel با هم قرار میگیرند و عملکرد فوق‌العاده‌ای ایجاد میکنند. چون قیمت Xeon سه برابر iCore7 است دلیل نمیشود که سریعتر است. در واقع، در بسیاری موارد از iCore7 سرعت کمتری دارد.

حالا کدام را انتخاب کنیم؟ مدل Xeon برای کاربردهای چندپردازشی مثل رندر با پردازنده CPU بسیار مناسب است. برای این منظور هر چه تعداد هسته های پردازنده بیشتر باشد میتوانید سریعتر رندر بگیرید. بنابراین داشتن یک پردازنده با بیش از ۷۲ هسته یک هیولای قدرتمند رندر خواهد بود، اما چون تعداد هسته ها زیاد هست، هر هسته ممکن است در سرعت خیلی کمتری از سرعت کلاک هر هسته عمل کند. این به این معنی است که هر پردازشی که بخوبی چند رشته ای نشده باشد، میتواند خیلی آهسته اجرا شود. هیچ چیزی بدتر از کار کردن روی پروژه ای نیست که در آن مجبور به تماشای این باشید که ۷۱ هسته هیچ کاری انجام ندهند و ۱ هسته با ۱۰۰ درصد سرعت خود کار کند.

بنابراین برای اکثر کاربردها، یک پردازنده iCore7 یا iCore9 یا یک AMD ThreadRipper میتواند انتخاب خیلی بهتری باشد. بدین صورت فقدان تعداد هسته های بیشتر با سرعت کلاک خیلی بالاتری در هر هسته ی موجود جایگزین می شود. حالا این چرا مهم هست؟ در صورتی که پردازشی تک رشته ای باشد بدین معنیست که از یک هسته استفاده میشود و مهم نیست چند تا هسته روی پردازنده وجود دارد. به این ترتیب سرعت آن به اندازه سرعت کلاک هسته خواهد شد. مثلا روی پردازنده ی Xeon هر هسته در سرعت فرکانسی ۲/۸ گیگاهرتز و پردازنده ی iCore7 هر هسته در سرعت فرکانسی ۴/۲ گیگاهرتز (بصورت اوور کلاک) عمل می کند. این یک تفاوت عملکردی خیلی چشم گیر در زمان مقایسه ی پردازنده های مختلف از نسلی مشابه است.

بدین صورت به این نتیجه رسیدیم که پردازنده سری iCore شرکت Intel و همینطور AMD ThreadRipper بهترین انتخاب ها می باشند. بهتر است قدرتمندترین و سریعترین نمونه در یکی از این دو سری که میتوانید هزینه آن را بپردازید را انتخاب کنید. در صورتی که میخواهید یک سیستم دومی هم داشته باشید، میتوانید به بهترین مدل های نسل قبل آن CPU هم نگاهی کنید. از آنجاییکه قرار است سیستم دوم یک سیستم کمکی باشد، میتوانید به بهای ۱۰ تا ۱۵ درصد عملکرد کمتر در هزینه خود صرفه جویی کنید.

یادتان باشد که پردازنده CPU مغز سیستم است و بقیه موارد با توجه به پردازنده انتخاب میشوند. بنابراین وقتی CPU مورد نظرتان را انتخاب کردید وارد فاز بعد میشویم.

 

خنک کردن پردازنده CPU

در حالیکه CPU را انتخاب کردیم، حالا باید راهی برای خنک کردن آن بیاندیشیم. سه آپشن استاندارد برای خنک کردن CPU داریم: خنک کردن با هوا (Air Cooled)، خنک کردن با آب داخل خود تجهیز (Self Contained Water Cooling) و خنک کردن با آب به روشی کاملا سفارشی. از آنجاییکه خنک کردن با آب به روش سفارشی پیچیده تر از چیزیست که در این مقاله بحث کنیم به آن نمی پردازیم. پس روی دو آپشن اول و دوم تمرکز میکنیم. در روش خنک کردن با هوا، از یک هیت سینک بزرگ استفاده میشود تا گرمای CPU را کاهش دهد و بعد از یک یا چند فن بزرگ استفاده میشود تا آنرا باد بزند و در خنک کردن آن کمک کند. من شدیدا پیشنهاد میکنم که بیشتر تحقیق کنید تا ببینید بقیه از چه سیستم خنک سازی استفاده میکنند و چطور جواب داده اند. خواندن نقدهای دیگران روشی عالیست تا بتوانید در مورد عملکرد و همینطور مسائل مربوط به لوازم آن قضاوت کنید. راه حل های خنک کردن با هوا ممکن است اسکیل بزرگی داشته باشند و دسترسی به اسلات های حافظه DIMM روی مادربرد را محدود کنند و به شما اجازه ندهند که بتوانید حافظه با هیت سینک بزرگ نصب کنید. بنابراین تحقیق کردن در این مورد کار شما را در زمان بستن سیستم بسیار راحت میکند.

از طرفی دیگر واحدهای پردازنده ای داریم که با آب یا مایع داخل خودشان پردازنده CPU را خنک میکنند. این نوع سیستم ها شامل یک سیستم بلوک و پمپاژ آب با یک رادیاتور بصورت واحدی مستقل است. بنابراین میتوانید آنرا خارج از باکس نصب کنید بدون اینکه لازم باشد پردازنده را با مایع پر کنید. این نوع سیستم ها برای خنک کردن پردازنده تا حد ممکن ایده آل هستند و در اکثر موارد به پردازنده اجازه ی اوور کلاک میدهند و CPU میتواند در سرعتی بیشتر از مشخصات نامی کارخانه عمل کند.

این یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه کنید، بخصوص برای کار جلوه های ویژه و گرافیک کامپیوتری که ممکن است سیستم شما برای روزها و حتی هفته ها لازم باشد در ۱۰۰ درصد عملکردش کار کند. خنک نگه داشتن پردازنده نه تنها کمک میکند که پایداری در عملکرد داشته باشد، بلکه از فشاری که با گرما به سخت افزار اعمال میشود جلوگیری میکند. اندازه ی خنک کننده ها با هم فرق میکنند. بنابراین در زمان انتخاب کیس کامپیوتر به این مساله توجه کنید. رادیاتور باید با دسترسی خوبی به هوای تازه نصب بشود تا خنک بماند.

 

مادربرد

در حالیکه پردازنده CPU مغز کامپیوتر است، مادربرد سیستم عصبی است. مادربرد این امکان را فراهم میسازد تا قطعات مختلف سیستم همچون پردازنده، حافظه RAM، هارد، پردازنده گرافیک GPU و… با هم ارتباط برقرار کنند. انتخاب مادربرد مناسب خیلی راحت تر از انتخاب پردازنده است. هر پردازنده سوکت منحصربفرد خودش را دارد. برای نسل ششم پردازنده های iCore7 سوکت LGA 1151 و برای AMD ThreadRipper سوکت sTR4 می باشد. بنابراین وقتی فهمیدید که به مادربرد با چه سوکتی نیاز دارید، چندین آپشن از سازنده های مختلف برای هر کدام در دسترس می باشند. مشخصات زیر در انتخاب مادربرد باید مورد توجه قرار بگیرند.

  • تعداد اسلات های حافظه
  • پورت های اضافی شبکه
  • سیستم شبکه مخصوص بازی
  • کنترلرهای RAID برای قرار گرفتن هارد
  • برنامه های اوور کلاک سبک
  • بالاتر از ۷.۱ کانال صدا
  • بلوتوث داخلی
  • اتصال Wi-Fi

 

این موارد تنها چند نمونه از آپشن های بردهای مختلف می باشد. اکثر این موارد روی چیپ ست مشابهی اجرا میشوند. بنابراین شما بسته به نیازها و بودجه ی خودتان میتوانید یک مادربرد انتخاب کنید. Asus و EVGA و MSI سه تا از تولیدکنندگان مادربرد هستند که ماربردهای با کیفیت بالا میسازند. برای اکثر کاربران، بهتر است مادربردی با بیش از ۸ اسلات حافظه DIMM تهیه کنید. این کار موجب میشود مسیر بهتری را برای ارتقا در آینده ایجاد کنید.

مجددا تاکید میکنیم که نظر دیگران را در مورد مادربردهای مختلف بخوانید تا بتوانید از بین آنها انتخاب کنید. ببینید بقیه با مادربردهای دیگر چه تجارب و مسائلی داشته اند. هر مادربرد همراه با یک لیست سخت افزاری مورد تائید از تست قطعات آن می باشد.

آخرین چیزی که باید در این رابطه مورد توجه قرار دهید فرم فاکتور مادربرد است. مادربردها فرم فاکتورهای مختلفی اعم از ITX و ATX تا EATX و دیگر موارد دارند. حالا این حروف به چه معنی هستند؟ اینها نمایانگر سایز و ابعاد فیزیکی مادربرد هستند. این مساله ی خیلی مهمی است که باید به آن توجه کنید. چون در حالتی که EATX یا در رنج بزرگتری باشد، باید به این فکر باشید که در یک جای مناسبی آنرا نصب کنید و یک کیس بزرگتری تهیه کنید. بنابراین در صورتی که محدودیت فضا دارید به این مساله بسیار دقت کنید.

 

حافظه RAM

حافظه RAM را همه کامپیوترها دارند. این حافظه این امکان را فراهم میسازد تا بدون دست زدن به بایت های قبلی بتوان به اطلاعات دسترسی پیدا کرد. بدین ترتیب در فراهم آوردن دقیق اطلاعات لازم خیلی سریع است. حالا که مادربرد انتخاب شده، وقت آن رسیده که به مشخصات مادربرد و در نتیجه مشخصات حافظه در آن نگاه کنیم. این کار کمک میکند که ببینیم به چه نوع حافظه ای نیاز است. حافظه ی RAM در قیمت ها و سرعت فرکانسی مختلفی ارائه میشوند. در صورتی که نمیخواهید پردازنده را اوور کلاک کنید، بنابراین دلیلی ندارد که سریعترین RAM که میشناسید را بخرید. چون RAM در آن سرعت ها عمل نخواهد کرد، مگر اینکه بخواهید پردازنده را اوور کلاک کنید. در صورتی که میخواهید فرآیند اوور کلاک انجام شود، ضوریست که برای پایداری سیستم از سریعترین حافظه RAM استفاده کنید.

توصیه کلی ما به کاربران این است که هر چقدر که میتوانید RAM بگیرید. بخصوص برای کارهایی همچون شبیه سازی حجمی که پردازش آنها مبتنی بر RAM است. این نوع کارها بسته به تنظیماتی که انجام میدهید براحتی از ۶۴ گیگابایت RAM بطور کامل استفاده میکنند. بنابراین بهتر است که ۴ حافظه RAM جدا بگیرید و ۴ اسلات دیگر را برای حافظه ای که بعدا اضافه میکنید بگذارید. بنابراین اگر میخواهید به ۶۴ گیگابایت RAM ارتقا دهید، بهتر است ۴ حافظه ۸ گیگابایتی بگیرید تا بعدا از ۴ اسلات دیگر برای ۴ حافظه ی ۸ گیابایتی دیگر استفاده کنید.

طی زمان بایستی مدل دقیقا مشابه حافظه ی RAM خودتان را تهیه کنید. این کار سازگاری سیستمی را افزایش میدهد و اجرای همه چیز را روان و بدون لگ حفظ میکند. برای ارتقا به ۱۲۸ گیگابایت هم میتوانید روشی مشابه را بکار بگیرید. باید توجه کنید که مادربرد شما تا ۱۲۸ گیگابایت قابلیت ارتقا داشته باشد. در این حالت باید ۴ حافظه ۱۶ گیگابایتی تهیه کنید تا بعدا از ۴ اسلات باقی مانده برای ۴ حافظه ی ۱۶ گیگابایتی دیگر استفاده کنید. این کار به بودجه بندی خرید سیستم کمک میکند و میتوانید هزینه ی حافظه را تقسیم به ۴ کنید. هر چه ظرفیت RAM بالاتر میرود قیمت حافظه گرانتر میشود. بنابراین خرید ۴ حافظه ۸ گیگابایتی ارزان تر از خرید یک حافظه ی ۳۲ گیگابایتی خواهد بود.

 

پردازنده گرافیک GPU

پردازنده گرافیک GPU واحدی است که تصاویر را در یک فریم بافر ایجاد میکند تا بعد از آن به یک نمایشگر مانیتور خروجی دهد. هر چه پردازنده GPU سریعتر بتواند اطلاعات را پردازش کنید، عملکرد بهتر خواهد شد، بخصوص در محیط بازی. حالا این واحد چه تاثیری بر عملکرد کامپیوتری خواهد داشت که قرار است محتوای دیجیتال روی آن ساخته شود؟

دوباره برمیگردیم به تحقیق اولیه که دیدیم چقدر توان پردازنده GPU برای نرم افزاری که استفاده میکنید اهمیت دارد. در اکثر موارد، پردازنده GPU کمترین تاثیر را بر عملکرد کلی کامپیوتر دارد. در بقیه موارد سیستم بشدت به یک موتور رندر GPU نیاز خواهد داشت. در این شرایط پردازنده GPU بیشترین سنگینی بار را به دوش می کشد و بایستی در حین بستن کامپیوتر بطور جدی روی این مساله تمرکز کرد.

بنابراین اگر نرم افزار شما به پیشرفته بودن و مدل بالای GPU شما ربطی ندارد، خرید یک پردازنده GPU معمولی کمک میکند تا در هزینه صرفه جویی کنید و بتوانید آنرا برای خرید RAM و CPU بیشتر خرج کنید. اکثر اوقات دیده میشود که کاربرانی برای پردازنده GPU بیش از ۶ میلیون هزینه میدهند و پردازنده CPU و حافظه RAM را فدا میکنند و بدین ترتیب عملکرد سیستم را بشدت پایین می آورند.

بایستی بین بودجه خود و عملکرد تجهیزات تعادلی را بیابید. در صورتی که کار شما بشدت وابسته به پردازنده GPU است، سریعترین پردازنده گرافیکی که میتوانید را تهیه کنید، حتی به بهای خرید CPU و RAM با مشخصات پایینتر. در اکثر موارد، پردازنده های GPU سطح متوسط بهترین نسبت قیمت به عملکرد را دارند. فقط این مساله را در زمان خرید GPU در ذهن داشته باشید. در صورتی که بخواهید یک پردازنده GPU برای کار رندر بگیرید، ممکن است بهتر باشد برای کسب عملکرد بیشتر چند پردازنده GPU را با هم بکار بگیرید. درست به همان صورت که چند پردازنده را در کنار هم قرار دادیم، میتوانیم برای رندر با GPU هم از چند پردازنده GPU استفاده کنیم. پیشنهاد ما این است که از یک پردازنده GPU سطح پایین تا متوسط تنها برای مقاصد نمایش استفاده کنید و از ۳ پردازنده قدرتمند GPU در کنار هم برای کار رندر استفاده کنید بدون اینکه بر عملکرد نمایش سیستم تاثیر بگذارید. حتی میتوانید قدم فراتر بگذارید و از کارت PCI برای توسعه استفاده کنید تا پردازنده های GPU را در یک واحد خارجی قرار دهید و بتوانید بیشتر از ۴ پردازنده GPU روی یک سیستم نصب کنید.

 

هارد درایو برای ذخیره سازی

حالا که ساختار سیستم را مشخص کردیم، وقت آن رسیده که در مورد آپشن ها و راهکارهای ذخیره سازی صحبت کنیم که در فناوری های مختلفی از جمله HDD و SSD و M.2 SSD و RAID قابل انتخاب می باشند. در این بخش کاربردها را به دسته های مختلف تقسیم میکنیم و راه حل مناسبی را برای ذخیره سازی سیستم می یابیم. این کار کمک میکند که آسانتر و با دانش دقیقتری نسبت به هر انتخاب عمل کنیم.

 

درایو سیستم عامل (OS)

درایو سیستم عامل حافظه ای است که سیستم عامل روی آن نصب میشود. قاعدتا بایستی سریعتری درایو روی کامپیوتر باشد. حافظه SSD بهترین انتخاب است. لازم نیست خیلی بزرگ باشد، چون این درایوی است که سیستم عامل و نرم افزارها روی آن نصب میشود. بنابراین ۲۵۶ گیگابایت یا ۲۵۶ گیگابایت SSD میتواند برای اکثر کاربران کافی باشد.

در صورتی که مادربرد شما امکان نصب هارد M.2 SSD را داشته باشد، میتوانید به این آپشن هم نگاهی بکنید. این نوع هارد ۴ برابر سریعتر از هارد SSD است. M.2 یک فرم فاکتور است و سرعت واقعی خود درایو نیست. انواع مختلفی از هارد M.2 SSD در بازار موجود است. آن نوعی از هارد M.2 SSD که شما باید روی آن تمرکز کنید هادر درایوهایی هستند که میتوانند روی PCI Express x4 با استاندارد NVMe (حافظه اکسپرس غیرفرار) نصب شوند تا با قابلیت خواندن اطلاعات در سرعت ۳۵۰۰ مگابایت در ثانیه و نوشتن اطلاعات در سرعت ۲۱۰۰ مگابایت در ثانیه برای M.2 PCIe x4 در مقایسه با استاندارد SSD با قابلیت خواندن اطلاعات در سرعت ۵۵۰ مگابایت در ثانیه و نوشتن در سرعت ۵۲۰ مگابایت در ثانیه، بهترین عملکرد ممکن را بدست آورید. این تفاوت چشمگیری در عملکرد سیستم را موجب می گردد.

 

درایو کش

درایو کش چیست؟ درایو کش به درایوی میگویند که کش برنامه ها در آن ذخیره میشود. برنامه هایی مثل افترافکت، پریمیر، نوک، فیوژن و… نیاز به فضا برای ذخیره کش دارند که جدا از اطلاعات چارچوب برنامه باشد. این اجازه میدهد تا با خواندن اطلاعات از یک درایو و کش کردن آن در درایو دیگر، وظایف را از دوش یک درایو تکی بردارید. همینطور از این درایو میتوان استفاده کرد تا اطلاعات temp برنامه های دیگر مثل فتوشاپ، ایلوستریتور و برنامه های مشابه را ذخیره کرد.

بهترین عملکرد را برای این منظور میتوانید از یک درایو SSD بگیرید. باز هم اشاره میکنیم که لازم نیست این یک درایو با حجم زیاد باشد. درایوی با حجم ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت برای کش کافیست. استفاده از هارد SSD سرعت بیشتری برای دسترسی به حافظه کش در اختیارتان قرار میدهد.

 

ذخیره سازی همگانی

یک راه دیگر استفاده از درایو ذخیره سازی همگانی است. این درایو برای ذخیره کردن اطلاعات عمومی، دانلود و نصب برنامه ها، موزیک، ویدیو، عکس و… است. فضای ذخیره این درایو بسته به هر شخص و میزان مورد نیاز او فرق میکند. مثلا شما میتوانید اطلاعات بازی را در ۱ ترابایت فضای درایو HDD ذخیره کنید، اما اگر برای این منظور از یک هارد M.2 SSD یا هارد SSD استفاده کنید میتواند کاربرد گرانی از فضای ذخیره محسوب شود.

 

ذخیره سازی پروژه ها

ذخیره سازی پروژه ها بسیار مهم است و باید راه حلی مناسب برای آن پیدا کنید. در اغلب اوقات ذخیره سازی پروژه ها حجم بزرگی از اطلاعات را می طلبد. بنابراین همچنان میتوانید از تکنولوژی کلاسیک HDD برای این منظور استفاده کنید. در اکثر مواقع ۶ ترابایت فضای درایو برای ذخیره سازی پروژه ها کافیست. در صورتیکه به عملکرد و امنیت بیشتری نیاز دارید، میتوانید از هارد RAID استفاده کنید. برای از بین نرفتن اطلاعات و عملکرد سیستم بدلیل اتفاقات ناگواری که برای هارد HDD پیش می آید میتوان از این آپشن استفاده کرد. البته این آپشن راه حل تمام و کمال نیست و هنوز احتمال از بین رفتن اطلاعات وجود دارد، اما هارد RAID سرعت بیشتری نسبت به هارد HDD دارد و علاوه بر این در صورتی که اتفاقی برای درایو بیفتد آرایه های درایو RAID دوباره بازسازی میشوند.

اکثر مادربردهای مدل بالا درایو RIAD سطح ۰ و ۱ و ۵ و ۱۰ را پشتیبانی می کنند. هر سطح از درایو RAID مزایا و م%

دیدگاه خود را مطرح کنید