خانه » وبلاگ » نکات اساسی برای فیلمبرداری با کیفیت بالا
وبلاگ

نکات اساسی برای فیلمبرداری با کیفیت بالا

فیلمبرداری با کیفیت بالا

نکات اساسی برای فیلمبرداری با کیفیت بالا

سطح آموزش: مبتدی

ویدیو نسبت به روزهای آغازین خودش با فیلم و نوار ویدیویی خیلی تغییر کرده و همه ی ما تجهیزاتی رو در جیبمون داریم که با فشردن یک دکمه میتونه فیلمبرداری کنه. و از اونجایی که ویدیو در وب الان محبوبترین مساله در اینترنت شده، تقریبا همه تمایل دارن به شکلی برای خودشون ویدیو فیلمبرداری کنن. اما همه این کارو حرفه ای انجام نمیدن. این مقاله رو بخونین تا یه سری نکات ابتدایی و اساسی برای فیلمبرداری با کیفیت بالا رو یاد بگیرید تا بتونید این کار رو به بهترین نحو انجام بدید.

۱. تنظیمات دوربین رو یاد بگیرید

راهنمای کار با دوربین رو بخونید و با تمامی کارکردهای اون قبل از فیلمبرداری آشنا بشید. مطمئنا شما هم دوست ندارید بخاطر اینکه تعادل رنگ سفید یا white balance رو تنظیم نکردید، نور غروب جلوه ی مدل شما رو خراب کنه. پس بدونید که چطور سریعا میتونید به کارکردهای دوربین دسترسی داشته باشین و با بازدهی بیشتر فیلمبرداری رو انجام بدین.

فیلمبرداری با کیفیت بالا

۲. لوازم مورد نیاز رو فراهم کنید

قبل از اینکه فیلمبرداری رو استارت بزنید، مطمئن بشید که لوازم مورد نیاز برای یک فیلمبرداری موفق رو بهمراه دارید. یادتون نره که لوازم جانبی کوچیک و مهم مثل باتری یا کارت ذخیره ی فایل رو با خودتون ببرید. یا تجهیزات جانبی صدا یا نور مثل صفحه ی باد رو برای میکروفن و همینطور یک کیت تمیزکننده ی لنز که گرد و غبار روی شیشه ی اونو پاک کنید. همه ی باتری ها رو شارژ کنید، همه ی کارت ها رو فرمت کنید و برای فیلمبرداری آماده بشید.

فیلمبرداری با کیفیت بالا

۳. ترکیب بندی

ترکیب‌بندی قرارگیری یا موقعیت سوژه در قاب دوربین خیلی مساله ی مهمیه. ترکیب‌بندی بد میتونه یه تصویر جذاب رو خسته کننده کنه، اما فریمی با ترکیب بندی خوب میتونه به یک صحنه ی معمولی ظاهری منحصربفرد بده. وقتی که مساله ترکیب‌بندی هست، قوانینی مطرح میشه و مهمه که فرمول اولیه رو بدونید، اما زیاد بهش گیر ندید. هیچ قانونی نیست که در همه جا جواب بده، پس در زمان مناسب با این روش ها تجربه کنید.

قانون یک سوم

از قرار دادن سوژه در مرکز قاب اجتناب کنید. در عوض، سوژه رو از وسط دور کنید. به دیگر اشیا در قاب نگاه کنید تا تعادل صحنه برقرار باشه.

فیلمبرداری با کیفیت بالا

پس زمینه ی صاف

دنبال اشیایی باشید که در پس زمینه حواس رو پرت میکنن و با سوژه ی جلو تداخل دارن. در صورتی که پس زمینه ی شلوغ غیرقابل اجتناب نیست، تلاش کنید که با روزنه ی باز فیلمبرداری کنید و عمق میدان باریک ایجاد کنید.

ویدیوی مردی که با تلفن خود صحبت میکنه

قاب رو پر کنید

وقتی که یک صحنه ی وسیع رو فیلمبرداری می کنید، تلاش کنید که فضای خالی نزارید. رعایت نکردن این مساله باعث میشه که سوژه در تصویر گم بشه. بدین صورت قاب رو با زوم کردن و نزدیک تر شدن به سوژه پر کنید.

دخترانی که به سمت جزیره پارو میزنند

استفاده از خطوط و الگوها

از خطوط و الگوها استفاده کنید تا نظر بیننده رو مستقیما به بخشی بخصوص در قاب جلب کنید. اشیایی مثل نرده، پل، و خطوط برق میتونه استفاده بشه تا چشمان بیننده به سمت سوژه ای هدایت بشه.

پل بروکلین

۴. صحنه رو بطور مناسب نوردهی کنید

وقتی کار ویدیو یا عکاسی می کنید، نور مهمترین بخشه. نوردهی بد میتونه یک تصویر عالی رو خراب کنه. وقتی با نورهای طبیعی بیرون کار می کنید، بهتره که در ساعت طلایی بین طلوع و غروب این کارو انجام بدید. فیلمبرداری در این زمان ها میتونه به صحنه یا سوژه ی شما نور متعادلی بده.

فیلمبرداری با کیفیت بالا

بازتاب دهنده و پخش کننده

در صورتی که طی نیم روز فیلمبرداری می کنید، آوردن پخش کننده ی نور برای جاهایی که سایه ی زیاد داریم مناسب هست و همینطور داشتن بازتاب دهنده برای بازتاب نور به سوژه ای که در سایه هست یا نور پس زمینه بهش خورده عالی هست.

عکاسی با کمک بازتاب دهنده

۵. حرکت های دوربین

حرکت های دوربین این قابلیت رو به فیلمسازان میدن تا درام، تنش و عواطف به صحنه اضافه کنن. همینطور میتونن با استفاده از این حرکت ها، توجه بیننده رو به سمت سوژه یا حرکتی در قاب منعطف کنن. یادتون باشه که حرکت های دوربین باید همیشه قصدی باشن (لرزشی نباشن)

نگه داشتن با دست یا استفاده از پایه تریپود

فیلمبرداری با دست میتونه درام ایجاد کنه و یه حسی بوجود بیاره که بیننده ها فکر کنن که انگار در صحنه هستن. در صورتی که میخواید رخداد خبری یا مستند رو فیلمبرداری کنید، جایی که باید سوژه رو دنبال کنید، منطقیه که دوربین رو با دست نگه دارید. در صورتی که تصویر لرزش دار هدف نیست، تصاویری که با نگه داشتن دوربین در دست گرفته میشه غیرحرفه ای هستند، بدین ترتیب در این مواقع از پایه ی دوربین تریپود استفاده کنید.

تثبیت کننده کمک میکنه تا فیلمبرداری روی دست هموار انجام بشه

حرکت های تریپود یکنواخت هست و این باعث حس دیدن صحنه یا حرکت در بیننده میشه

فیلمبرداری با گرفتن دستی دوربین به ایجاد حس حضور بیننده در صحنه کمک میکنه

حرکت در راستای افق، عمود و زوم

حرکت در راستای افق، عمود و زوم میتونه برای استمرار دنبال کردن سوژه توسط بیننده استفاده بشه. دوباره میگم که این حرکت ها همش باید ارادی باشه و تکون ناخواسته نباشه. به سرعت حرکت هم فکر کنید. زوم سریع شاید برای فیلم گرفتن از اکشن ورزشی مناسب باشه، اما ممکنه برای چشم‌اندازها مناسب نباشه. ایده ی خوبیه که حرکت سوژه رو از قبل پیش بینی کنید تا بتونید برای حرکت دوربین تصمیم مناسبی اتخاذ کنید. همینطور قبل از فیلمبرداری اصلی، بطور تمرینی از سوژه فیلمبرداری کنید.

حرکت در راستای افق میتونه استفاده بشه تا سوژه یا حرکتی دنبال بشه

حرکت در راستای عمود میتونه زمانی استفاده بشه که سوژه در قاب متناسب نیست یا زمانی که میخواید توجه مستقیم بیننده رو جلب کنید

زوم میتونه کمک کنه تا توجه به سمت سوژه ای جلب بشه و تعلیق یا درام در صحنه ایجاد کنه

زاویه های مختلف دوربین

زاویه های مختلف چشم‌اندازهای مختلفی ایجاد میکنن که میتونه تفسیر صحنه یا داستان رو برای بیننده تغییر بده. انواع زیادی از زاویه هستن که میتونید ازشون فیلمبرداری کنید مثل حالت هم تراز با چشم، از پایین، از بالا، دید پرنده ای یا سبک هلندی (dutch).

فیلمبرداری با کیفیت بالا

۶. صدا واجبه

صدا بخش خیلی مهم دیگر یک ویدیوی عالی ست. صدا با ضبط ضعیف نه تنها حواس رو پرت میکنه، بلکه میتونه یه صحنه ی حماسی رو خراب کنه. بیشتر دوربین های ویدیویی با میکروفن ساخته شده روی دوربین وارد بازار میشن که کیفیت خوبی ندارن و فقط شاید برای ضبط صدای اطراف استفاده بشن.

در صورتی که برنامه دارید که صدای نریشین یا مصاحبه ضبط کنید، یک میکروفن حرفه ای سر دوربین بزارید. این باعث میشه که کیفیت صدا بشدت بالا بره. اگر پول بیشتری دارید و میخواید صدا رو خیلی حرفه ای ضبط کنید میتونید از سیستم یقه ای استفاده کنید. این کمک میکنه که بتونید بهترین کیفیت صدا رو در فضای پر سر و صدا ضبط کنید.

۷. ویدیو رو بررسی کنید

در پایان، همیشه بعد از فیلمبرداری ویدیو رو بررسی کنید. از نور گرفته تا حرکت های دوربین و صدا رو بررسی کنید. اگر خواستید فراتر از این برید ، خیلی سریع سکانس کوتاهی رو سر صحنه با برنامه ای مثل پریمیر پرو یا iMovie یا Final Cut تدوین کنید. هر چه بیشتر با ویدیو در برنامه کار کنید، فیلمبردار بهتری میشید.

فیلمبرداری با کیفیت بالا

برچسب ها

دیدگاه خود را مطرح کنید