آموزش ساخت ترکیب تصویر سرزمین عجایب با ادوبی فتوشاپ
سطح آموزش: پیشرفته
در این آموزش ساخت ترکیب تصویر سرزمین عجایب با ادوبی فتوشاپ با استفاده از تکنیک های حرفه ای کامپوزیت را به شما نشان خواهم داد. ابتدا ساختار صحنه را با استفاده از چند تصویر می سازیم سپس گل و گیاهان را اضافه میکنیم، یک درخت ایجاد میکنیم، قارچ ها را وارد می کنیم، و با کمک لایه های تنظیمی adjustment ، ماسک کردن و براش کشیدن آنها را با هم ترکیب میکنیم. بعدا یک خرگوش و همینطور چشم هایی برای درختان اضافه می کنیم و کمی در صحنه مه ایجاد میکنیم تا حس رویایی صحنه را بیشتر کنیم.
فایلهایی که در حین تولید این آموزش استفاده شدهاند را میتوانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:
دانلود منابع آموزش۱. چطور ساختار صحنه را بسازیم
مرحله ۱
یک سند جدید با ابعاد ۲۰۰۰ در ۱۳۳۳ پیکسل در فتوشاپ با تنظیمات زیر ایجاد کنید:
مرحله ۲
تصویر جنگل را باز کنید. با استفاده از ابزار Move (کلید V) تصویر را به سند جدید بکشید.
مرحله ۳
در منوی Layer و در New Adjutment Layer ، گزینه Color Balance را انتخاب کنید و آنرا بصورت Clipping Mask تنظیم کنید. مقادیر تون میانی (Midtones) را تغییر دهید تا جنگل را زرد تر کنید.
مرحله ۴
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا جنگل را تاریک کنید. روی این ماسک لایه، ابزار Brush (کلید B) را فعال کنید و یک براش گرد سافت با رنگ سیاه انتخاب کنید. از این براش استفاده کنید تا بخش میانی دوردست زمینه را پاک کنید، چون میخواهیم که منبع نور اصلی را آنجا اضافه کنیم.
مرحله ۵
یک لایه تنظیمی adjustment دیگر با افکت Curves ایجاد کنید تا فضای مه دار جنگل بخصوص در سمت چپ را افزایش دهید. از یک براش سیاه سافت استفاده کنید تا روی بقیه کار بکشید تا تحت تاثیر این لایه تنظیمی adjustment قرار نداشته باشند.
مرحله ۶
یک لایه تنظیمی adjustment دیگر با افکت Curves اضافه کنید تا جنگل را تاریک تر کنید. روی میان کار بکشید تا تاریک نشود.
مرحله ۷
تصویر Path 1 را باز کنید و آنرا در سند اصلی قرار دهید. از ابزار Free Transform (کلیدهای Ctrl و T) استفاده کنید تا پرسپکتیو مسیر را کمی تغییر شکل دهید.
با رفتن به منوی Edit و سپس Tranform و انتخاب Flip Horizontal مسیر را برعکس کنید.
مرحله ۸
روی دومین آیکون در پایین پنل Layers کلیک کنید تا یک ماسک به این لایه اضافه کنید. از یک براش سیاه سافت استفاده کنید تا حصار کناری و هر دو طرف مسیر را حذف کنید تا فقط بخش میانی از زمینه وجود قابل دیدن باشد.
مرحله ۹
از ابزار Lasso استفاده کنید تا ناحیه آفتابی روی مسیر را انتخاب کنید و مقدار feather را برای آن به ۱۰ تغییر دهید.
به منوی Layer بروید و در بخش New Adjustment Layer ، گزینه ی Hue/Saturation را انتخاب کنید و آنرا بصورت Clipping Mask تنظیم کنید. تنظیمات بخش Master را طوری تغییر دهید که اشباع رنگ ناحیه انتخاب شده را کاهش دهید.
مرحله ۱۰
از یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance استفاده کنید تا رنگ مسیر را با زمینه مطابق کنید.
مرحله ۱۱
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves بسازید تا مسیر را تیره کنید. روی ماسک لایه ی آن، از یک براش سافت سیاه استفاده کنید تا بخش میانی و بالای مسیر را با توجه به اینکه نزدیکتر به نور زمینه است پاک کنید.
مرحله ۱۲
برای مقصودی مشابه، یک لایه تنظیم adjustment دیگر با افکت Curves بسازید. ناحیه انتخاب شده نشان میدهد که روی کجای ماسک لایه باید بکشید.
مرحله ۱۳
یک لایه تنظیمی adjustment دیگر با افکت Curves اضافه کنید تا بالای مسیر را مه دار تر کنید. روی بقیه کار براش بکشید تا تحت تاثیر این لایه تنظیمی adjustment قرار نگیرد.
۲. چطور گل و گیاهان را وارد کنیم
مرحله ۱
تصویر path 2 را باز کنید. از ابزار Lasso استفاده کنید تا سمت چپ مسیر همراه با گل ها را انتخاب کنید تا آنرا در سمت چپ سند اصلی قرار دهید.
یک ماسک به این لایه اضافه کنید و از یک براش سافت سیاه استفاده کنید تا لبه های سخت را حذف کنید و پایین آنرا با زمین موجود ترکیب کنید.
مرحله ۲
سمت راست مسیر همراه با گل را از تصویر اصلی انتخاب کنید و در سمت راست سند قرار دهید.
مرحله ۳
لایه های گل ها را انتخاب کنید و کلیدهای Ctrl و G را بزنید تا آنها را با هم گروه کنید. حالت ترکیبی را به Normal با مقدار ۱۰۰ درصد opacity تغییر دهید و یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance ایجاد کنید تا رنگ گل ها را کمی تغییر دهید.
مرحله ۴
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا گل ها را تاریک کنید. روی ماسک لایه، از یک براش سافت سیاه استفاده کنید تا افکت را روی نواحی سایه روشن تر کنید.
مرحله ۵
تصویر plants 2 را باز کنید و از ابزار Lasso استفاده کنید تا ناحیه گیاهان را انتخاب کنید و آنر به گوشه ی راست زمین اضافه کنید.
از یک ماسک لایه استفاده کنید تا جزییات قرمز ناخواسته ی پایین گیاهان را حذف کنید.
مرحله ۶
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Hue Saturation ایجاد کنید و مقادیر تون رنگ میانی (Midtones) را تغییر دهید.
مرحله ۷
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves اضافه کنید کمی نور روی گیاهان قرار دهید. روی سمت راست که بیشتر از نور مخفی است براش بکشید.
مرحله ۸
یک لایه تنظیمی دیگر با افکت Curves ایجاد کنید تا سایه را کمی بیشتر کنید. ناحیه انتخاب شده در زیر نشان میدهد که روی کجای ماسک لایه کار کنید.
مرحله ۹
یک لایه جدید زیر لایه گیاهان ایجاد کنید و از یک براش سافت با رنگ #۱۰۰۳۰۳ و مقدار ۴۰ درصد برای Opacity استفاده کنید تا زیر آنها سایه بکشید.
مرحله ۱۰
تصویر Plants 1 را در سند کار و در سمت راست مسیر قرار دهید. این لایه را زیر مسیر همراه با گل قرار دهید.
از یک ماسک لایه استفاده کنید تا بخشی را که میانه ی زمین مسیر را می پوشاند حذف کنید.
مرحله ۱۱
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance ایجاد کنید تا تنظیمات تون میانی Midtones را تغییر دهید و گیاهان را قرمزتر و زردتر کنید.
مرحله ۱۲
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا گیاهان را تاریک کنید.
مرحله ۱۳
تصویر Flower 1 را باز کنید. با استفاده از ابزار Magic Wand (کلید W) گل را جدا کنید و آنرا در سمت راست سند اصلی قرار دهید.
مرحله ۱۴
در منوی Filter و در Blur ، افکت Gaussian Blur را انتخاب کنید و مقدار Radius را روی ۶ پیکسل تنظیم کنید. این کار برای افزایش عمق صحنه انجام میشود.
مرحله ۱۵
یک لایه تنظیمی adjusment با افکت Hue/Saturation ایجاد کنید تا رنگ گل را تغییر دهید.
مرحله ۱۶
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance ایجاد کنید تا گل را نارنجی تر کنید.
مرحله ۱۷
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves اضافه کنید تا گل را تیره تر کنید. روی جلوی گل، جایی که نور بیشتری از زمینه میگیرد براش بکشید.
مرحله ۱۸
تصویر Flower 2 را جدا کنید و آنرا در سمت راست پایین قرار دهید. یک افکت Gaussian Blur بمقدار ۶ پیکسل به این لایه اعمال کنید تا آنرا ملایم تر کنید و به آن عمق بدهید.
مرحله ۱۹
از یک لایه تنظیمی Hue/Saturation استفاده کنید تا اشباع رنگ گل را کاهش دهید.
مرحله ۲۰
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا گل را تیره کنید. از یک براش سافت سیاه استفاده کنید و روی جلوی گل براش بکشید تا از این افکت تیره تاثیر نپذیرد.
۳. چطور درخت را کامپوزیت کنیم
مرحله ۱
درخت را از تصویر Tree 1 ببرید و آنرا در سمت چپ سند طراحی اضافه کنید. از یک ماسک لایه استفاده کنید تا بخش هایی که مسیر را می پوشانند را حذف کنید.
مرحله ۲
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves اضافه کنید تا درخت را تیره کنید. ما میخواهیم فقط از بخش مخفی (سایه دار) این درخت استفاده کنیم، پس از یک براش سافت سیاه استفاده میکنیم تا آن بخش را پاک کنیم.
مرحله ۳
تصویر Tree 2 را باز کنید و از ابزار انتخاب کردن Polygonal Lasso استفاده کنید تا فقط بخش درخت را انتخاب کنید. آنرا در بالای تصویر Tree 1 قرار دهید و از یک ماسک لایه استفاده کنید تا آنرا با درخت موجود ترکیب کنید.
مرحله ۴
از یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Hue/Saturation استفاده کنید تا رنگ درخت Tree 2 را با رنگ درخت Tree 1 مطابقت دهید.
مرحله ۵
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا درخت را تیره کنید. روی جزییات جلوی درخت براش بکشید تا روشنایی آنرا حفظ کنید.
مرحله ۶
از یک لایه تنظیمی adjustment دیگر با افکت Curves استفاده کنید تا مه روی بخش ریشه در کنار بالای مسیر را افزایش دهید تا آنرا متناسب با فضای مه دار این محل کنید. ناحیه انتخاب شده نشان میدهد که کجای ماسک لایه باید براش بکشید.
مرحله ۷
یک لایه جدید بسازید، حالت ترکیبی آنرا به Overlay با مقدار ۱۰۰ درصد Opacity تغییر دهید و آنرا با خاکستری در ۵۰ درصد Opacity پر کنید.
ابزار Dodge (کلید O) را فعال کنید تا نور بیشتری برای برجستگی های درخت بکشید. میتوانید کاری که من انجام دادم را در هر دو حالت Normal و Overlay در اینجا ببینید.
مرحله ۸
درخت Tree 3 را از زمینه ببرید و آنرا در بخش بالای درخت موجود اضافه کنید. از کلیدهای Ctrl و T استفاده کنید تا وارد حالت تغییر شکل Warp شوید و شکل درخت را کمی تغییر دهید.
در منوی Edit ، گزینه ی Puppet Warp را بزنید تا درخت را کمی خم کنید. سپس از یک ماسک لایه استفاده کنید تا این بخش را با درخت موجود ترکیب کنید.
مرحله ۹
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا این بخش از درخت را کمی تاریک تر کنید. روی ماسک این لایه، از یک براش سافت سیاه استفاده کنید تا افکت لایه adjustment را روی آن نواحی که فکر میکنید بقدر کافی تاریک هستند کاهش دهید.
مرحله ۱۰
از یک لایه تنظیمی adjustment دیگر با افکت Curves استفاده کنید تا به این بخش از درخت بخصوص جلوی آن یک افکت مه دار بدهید.
مرحله ۱۱
یک لایه جدید بسازید، حالت ترکیبی آنرا به Overlay با ۱۰۰ درصد Opacity قرار دهید و آنرا با خاکستری در ۵۰ درصد Opacity پر کنید. از ابزار Dodge استفاده کنید تا نور بیشتری روی برجستگی های این بخش ایجاد کنید.
۴. چطور قارچ ها را اضافه کنیم
مرحله ۱
قارچ را از زمینه تصویر Mushroom 1 جدا کنید و آنرا در سمت راست مسیر اضافه کنید. از یک ماسک لایه استفاده کنید تا پایین قارچ را با زمین ترکیب کنید.
مرحله ۲
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance ایجاد کنید تا رنگ قارچ را کمی تغییر دهید.
مرحله ۳
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves بسازید تا قارچ را روشن تر کنید. روی ناحیه سایه (مخفی) قارچ براش بکشید تا تحت تاثیر این لایه adjustment قرار نگیرد.
مرحله ۴
از یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves استفاده کنید تا ناحیه سایه قارچ را بهتر کنید. روی جلوی قارچ براش بکشید تا نور آنرا حفظ کنید.
مرحله ۵
یک لایه جدید بسازید، حالت ترکیبی آنرا به Overlay با ۱۰۰ درصد Opacity تغییر دهید و آنرا با خاکستری در ۵۰ درصد Opacity پر کنید. از ابزار Dodge و Burn استفاده کنید تا نور و سایه ی قارچ را تصحیح کنید.
مرحله ۶
برای ایجاد کردن سایه روی این قارچ، یک لایه جدید زیر لایه قارچ بسازید. کلید Ctrl را بگیرید و روی نمایه thumbnail لایه قارچ کلیک کنید تا ناحیه انتخاب آنرا فعال کنید.
این ناحیه انتخاب را با رنگ #۱۰۰۳۰۳ پر کنید و آنرا بصورت عمودی برعکس کنید. از کلیدهای Ctrl و T استفاده کنید و سایه را تغییر شکل دهید تا با جهت منبع نور متناسب شود.
مقدار Opacity این لایه را تا ۵۰ درصد کاهش دهید و یک افکت Gaussian Blur بمقدار ۸ پیکسل به این لایه اعمال کنید.
از یک ماسک لایه استفاده کنید تا Opacity سایه را کاهش دهید، بخصوص در بخش نزدیک به زمینه جلو.
مرحله ۷
تصویر Mushroom 2 باز کنید. قارچ های سمت چپ و میان را ببرید و در کنار قارچ موجود قرار دهید.
از یک ماسک لایه استفاده کنید تا بخش پایین آنها را با زمین ترکیب کنید.
مرحله ۸
یک گروه برای لایه های قارچ ایجاد کنید و یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Hue/Saturation به این گروه اضافه کنید تا اشباع رنگ قارچ ها را کاهش دهید. مقادیر بخش Master را تغییر دهید.
مرحله ۹
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance بسازید تا رنگ قارچ ها را بیشتر تغییر دهید.
مرحله ۱۰
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا قارچ ها را بخصوص در نواحی سایه تیره کنید. روی این ماسک لایه، روی جلوی قارچ ها در جاییکه بواسطه نور روشن میشود براش بکشید.
مرحله ۱۱
قارچ را از تصویر Mushroom 3 جدا کنید و در نزدیکی بالای مسیر قرار دهید. از یک ماسک لایه استفاده کنید تا پایین آنرا با زمین ترکیب کنید، همانطور که برای آبجکت های دیگر انجام دادیم.
مرحله ۱۲
یک سایه برای این قارچ مثل کاری که برای قارچ بزرگ انجام دادیم در جهت نور ایجاد کنید.
مرحله ۱۳
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Hue/Saturation ایجاد کنید و تنظیمات Master را تغییر دهید.
مرحله ۱۴
یک لایه جدید بسازید، حالت ترکیبی آنرا به Overlay با ۱۰۰ درصد Opacity تغییر دهید و آنرا با یک خاکستری در ۵۰ درصد Opacity پر کنید. از ابزار Burn استفاده کنید تا سمت راست قارچ را تیره کنید.
مرحله ۱۵
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves اضافه کنید تا سایه ی قارچ را افزایش دهید. روی سمت چپ قارچ براش بکشید تا تحت تاثیر این لایه تنظیمی adjustment قرار نداشته باشد.
مرحله ۱۶
با توجه به اینکه قارچ نزدیک نور زمینه است، یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves ایجاد کنید تا محوی روی قارچ را بهتر کنید. روی ماسک لایه، در سمت راست براش بکشید تا کمتر تحت تاثیر این لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves باشد.
مرحله ۱۷
تصویر Mushroom 4 را وارد سند کنید و مثل کاری که برای قارچ های دیگر کردیم سایه ی آنرا ایجاد کنید.
مرحله ۱۸
از یک لایه تنظیمی با افکت Hue/Saturation استفاده کنید تا اشباع رنگ قارچ را کاهش دهید.
مرحله ۱۹
از یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves استفاده کنید تا قارچ را تیره کنید. روی سمت جلوی آن که نور پدیدار میشود براش بکشید.
مرحله ۲۰
یک لایه جدید بسازید، حالت ترکیبی آنرا به Overlay با ۱۰۰ درصد Opacity تغییر دهید، و آنرا با یک خاکستری در ۵۰ درصد Opacity پر کنید. از ابزار Burn استفاده کنید تا سایه ی قارچ را بیشتر کنید.
مرحله ۲۱
به روشی مشابه به اضافه کردن قارچ تصویر Mushroom 5 ادامه دهید. میتوانید اسکرین شات های زیر را ببینید تا متوجه مراحل شوید، اینطوری من هم با تکرار کردن شرح مراحل شما را اذیت نمیکنم.
مرحله ۲۲
مثل کاری که برای بقیه قارچ ها کردیم، تصویر Mushroom 6 را وارد کنید.
مرحله ۲۳
قارچ تصویر Mushroom 7 را با روشی مشابه اضافه کنید.
۵. چطور تصویر خرگوش را دستکاری کنیم
مرحله ۱
تصویر Rabbit را باز کنید. از آنجاییکه که زمینه ترانسپرنت دارد، از ابزار Move استفاده کنید تا خرگوش را روی درخت بکشید.
یک لایه جدید زیر لایه خرگوش ایجاد کنید. از یک براش سافت با رنگ #۱۰۰۳۰۳ استفاده کنید تا زیر پای او سایه بکشید.
مرحله ۲
همانطور که برای بقیه آبجکت ها انجام دادیم، سایه ی بلند خرگوش را ایجاد کنید.
مرحله ۳
میتوانید ببینید که نور و سایه روی خرگوش با نور زمینه مطابقت ندارد. برای برطرف کردن آن، از ابزار Dodge استفاده کنید تا هایلایت هایی روی برجستگی ها و جلوی خرگوش بکشید و از ابزار Burn استفاده کنید تا در کنار های دیگر آن سایه بکشید.
۶. چطور چشم درختان را اضافه کنیم
مرحله ۱
تصویر Eyes را باز کنید. از ابزار Lasso استفاده کنید تا یک چشم را انتخاب کنید و آنرا روی درخت قرار دهید. از کلیدهای Ctrl و T استفاده کنید تا چشم را کمی تغییر شکل دهید.
از یک ماسک لایه استفاده کنید تا چشم را با تنه درخت ترکیب کنید.
مرحله ۲
یک چشم دیگر به سمت دیگر درخت با استفاده از روشی مشابه اضافه کنید.
۷. چطور تنظیمات نهایی را انجام دهیم
مرحله ۱
یک لایه جدید روی همه لایه ها ایجاد کنید و از یک براش سافت با رنگ #e2e0de و مقدار ۳۰ درصد و همینطور ۸۰ تا ۹۰ درصد Opacity استفاده کنید تا کمی نور در بالای مسیر و اطراف درخت ایجاد کنید. از یک ماسک لایه استفاده کنید تا مقدار Opacity محوی مه را کاهش دهید و حس رویایی و فانتزی را کمی افزایش دهید.
مرحله ۲
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Gradient Map روی بالای لایه ها ایجاد کنید و رنگ های #e10019 و #۰۰۶۰۱b را انتخاب کنید. مقدار Opacity لایه را تا ۲۰ درصد کاهش دهید.
مرحله ۳
یک لایه Color Fill ایجاد کنید و رنگ #۱b0505 را انتخاب کنید. حالت ترکیبی این لایه را به Exclusion با ۱۰۰ درصد Opacity تغییر دهید.
مرحله ۴
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Color Balance اضافه کنید و تنظیمات Midtones و Highlights را تغییر دهید.
مرحله ۵
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Selective Color ایجاد کنید تا رنگ گیاهان و گل ها را تغییر دهید.
مرحله ۶
یک لایه تنظیمی با افکت Photo Filter ایجاد کنید و رنگ #۰۰۴۸ec را انتخاب کنید.
یک لایه تنظیمی adjustment دیگر با افکت Photo Filter ایجاد کنید و رنگ را به #۰۰ec1c تغییر دهید. روی این ماسک لایه، روی هر دو سمت و زمین براش بکشید تا افکت فقط روی میان کار ایجاد شود.
مرحله ۷
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves اضافه کنید تا نور بیشتری در میان کار اضافه کنید. روی بقیه کار براش بکشید تا تحت تاثیر این لایه تنظیمی adjustment نباشد.
مرحله ۸
از یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Curves استفاده کنید تا سایه را در هر دو سمت و در زمینه جلو افزایش دهید.
مرحله ۹
یک لایه تنظیمی adjustment با افکت Vibrance ایجاد کنید تا افکت نهایی را بهتر کنید.
تبریک میگویم، کار شما تمام است!
امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید و چیز جدیدی برای پروژه های خودتان یاد گرفته باشید. حتما نتایج خود را با ما به اشتراک بگذارید یا نظر خود را در بخش زیر قرار دهید. از کار با فتوشاپ لذت ببرید!
سلام
عکسهایی که در این آموزش استفاده شده موجود نیست که بشه باهاش تمرین کرد؟
سلام ممنون پیدا کردم