خانه » آموزش‌ » آموزش فتوشاپ » روش ساخت تصاویر انیمیشن شده سینماگراف در ادوبی فتوشاپ
آموزش فتوشاپ

روش ساخت تصاویر انیمیشن شده سینماگراف در ادوبی فتوشاپ

روش ساخت تصاویر انیمیشن شده سینما در ادوبی فتوشاپ

روش ساخت تصاویر انیمیشن شده سینماگراف در ادوبی فتوشاپ

سطح آموزش: مبتدی

چه زیرکانه باشد چه واضح، سینماگراف‌ هنوز مردم را متحیر میکند. سینماگراف فرمی از هنر است که مخاطبان آن به دو دسته تقسیم شده‌اند. یک دسته با اظهار تائید میگویند که “سینماگراف یک عکس است” و دسته دیگر با کنجکاوی میپرسند “آیا این ویدیو است؟”. با وجود تمامی این اظهارات، سینماگراف هم یک تصویر GIF انیمیشن شده است که با روش کاملا جدیدی ایجاد میشود. در حالیکه کلیپ آرت انیمیشن شده کاملا از صفحات وب ناپدید شده، تصویر GIF انیمیشن شده هنوز قدرتمند پیش میرود. فقط حالا با ظاهری جدید و با استفاده از یک عکس ایجاد شده است.
در این آموزش تاریخچه‌ای از سینماگراف را بررسی میکنیم و روش ساخت تصاویر انیمیشن شده سینماگراف در ادوبی فتوشاپ را توضیح میدهیم.

تاریخچه‌ای از سینماگراف

عبارت “سینماگراف” در سال ۲۰۱۱ ایجاد شد، وقتی که Jamie Beck عکاس و Kevin Burg هنرمند دیجیتال از این روش برای انیمیشن کردن تصویرشان استفاده کردند و دنبال اسمی غیر از عبارت “animated photo” بودند. عکاس‌ها تا آن موقع این روش نمایش تصاویر با انیمیشن را بررسی کرده بودند، اما بدنه‌ی کار دو شخص ذکر شده بود که توجه جلب کرد و کاری کرد که بقیه هم سینماگراف خودشان را بسازند. ناگهان ساخت انیمیشن GIF دوباره محبوب شد، گرچه آن نمونه‌های مدرن مبتنی بر کلیپ‌آرت روزهای آغازین وب نبودند، بلکه مبتنی بر تصاویری بودند که در بخشی از آنها حرکت کوچک و تکرارشونده‌ای دیده میشد.

تصاویر GIF انیمیشن شده با قرار دادن یک سری تصاویر در یک توالی در کنار هم ایجاد میشود، درست مثل فریم‌های انیمیشن به سبک سنتی که میتوان گفت کارتون‌ها محبوب‌ترین فرم از این قبیل هستند. در روزهای آغازین انیمیشن، این فریم‌ها بصورت دستی کشیده میشد. تصور حرکت در انیمیشن با نمایش سریع تصاویر ثابت ایجاد شد (همینطور سینما هم یک توالی از تصاویر ثابت است). ورق‌های پویانما هم مثال خوبی از یک روش ساده اما موثر در ایجاد انیمیشن هستند. کامپیوترها همه چیز را آسان‌تر کردند و روش ساخت انیمیشن را در زمان مدرن تغییر دادند. اما اشتیاق انسان برای ثبت حرکت به زمان‌های بسیار قدیم برمیگردد و تا زمان قبل از تاریخ قابل ردیابی است. در برخی نقاشی‌های غار پالئولیت، شکل حیوانات با چندین پا روی هم قرار گرفته نشان داده شده اند که روشی ساده اما موثر برای اشاره به حرکت است.
اگرچه استفاده از تصاویر بصورت توالی برای ساخت انیمیشن GIF یا سینماگراف یک راه حل قابل اطمینان است، اما عکاسان به این نتیجه رسیدند که ضبط ویدیو انتخاب‌های بیشتری در اختیار آنها میگذارد و میتوانند سکانس توالی را ضبط کنند و خیلی آسان به لوپ تکرارشونده و بدون وقفه‌ای از فریم‌ها تبدیل کنند. راه حل استفاده از نرم‌افزارهای مختلف، ساخت سینماگراف را برای هر کس آسان کرده است. گرچه بعضی از آنها راه حلی به انعطاف پذیری برنامه‌ای مثل فتوشاپ ارائه نمیدهند.


ضبط
انواع سوژه‌ها میتوانند سینماگراف جالبی بسازند. بخش کلیدی کار وجود اندکی حرکت است. حرکات تکرارشونده برای این منظور بهترین هستند. این نوع حرکت توهم حرکت ابدی را ایجاد میکند. یک فریم ایستا هم برای ایجاد حس استمرار مهم است. استفاده از تریپود (پایه دوربین) پیشنهاد میشود. در صورتی که قادر به ثابت نگه داشتن دوربین هستید و ماژول تثبیت تصویر را روی دوربین یا لنز خود دارید باز هم جواب میدهد، اما انجام این کار بصورت مستمر سخت است.

مزیت اپلیکیشن

حتی اسمارت‌فون‌های IOS ، اندورید و ویندوزفون هم برنامه‌هایی برای ساخت سینماگراف ارائه میدهند. در صورتی که در گوگل برای عبارت “Cinemagraphs for Smartphones” جستجو کنید، لیستی از چندین انتخاب مختلف نمایش داده خواهد شد. برنامه Lumia Cinemagraph که در اصل با عنوان “Nokia Cinemagraph” شناخته شده بود، برنامه‌ای برای همین کار است که همراه با گوشی‌های تلفن Lumia Windows ارائه شده است. این اپلیکیشن به کاربر اجازه میدهد که سکانس ویدیویی ضبط کند و بخشی از آن را انتخاب کند تا انیمیشن شود و برنامه بطور خودکار یک سینماگراف میسازد.

انتخاب برنامه

در صورتی که میخواهید با یک برنامه رایگان سینماگراف بسازید، برنامه‌ی Cliplets از آزمایشگاه تحقیقاتی مایکروسافت برای سیستم PC انتخاب خوبی است. برنامه Cliplets از Microsoft Research یک برنامه تعاملی است که کاربر را قادر میسازد تا Cliplet بسازد که نوعی از تصویر است و چیزی مابین تصویر ثابت و ویدیو مثل تکسچرهای ویدیویی و سینماگراف می باشد. این برنامه روشی ساده و هنوز پرمعنی برای ترکیب المان‌های استاتیک و دینامیک از یک کلیپ ویدیویی فراهم میکند.

ضبط ویدیو برای ساخت سینماگراف

هنوز بهترین روش برای کنترل کل فرآیند استفاده از برنامه‌ای مثل فتوشاپ است. اگرچه تصویربرداری توالی تصاویر ممکن است، اما ضبط ویدیو روش بهتری را برای پیش بردن کار در اختیار میگذارد. با این وجود ویدیو هم خودش توالی از تصاویر ثابت هست. از آنجاییکه ویدیو را میتوان با فریم در ثانیه مختلفی از ۲۴fps به بالا ضبط کرد، ضبط کردن ویدیو به این معنی است که فریم‌های بیشتری برای انتخاب دارید. بخشی از یک ویدیوی ۱۰ ثانیه‌ای مواد و متریال بیش از حد کافی برای ایجاد اولین سینماگراف شما فراهم می کند. ابتدا انیمیشن‌های ساده بسازید، تا ابزار و پتانسیل تکنیک را کنکاش کنید و طی زمان میتوانید سینماگراف‌های پیچیده‌تری بسازید.

چطور سینماگراف بسازیم

چندین روش برای ساخت سینماگراف وجود دارد، اما راحت‌ترین روش انتخاب بخشی از ویدیو، انتخاب تصویری ثابت در آن برای استفاده بعنوان تصویر اصلی و سپس انتخاب توالی فریم‌ها برای انیمیشن است. مثال نشان داده شده در نوشته و تصاویر زیر را دنبال کنید.

وقتی که بخش ویدیویی را در فتوشاپ باز کردید، تایم لاین آنرا نمایش میدهد و میتوانید فریم ایستا را انتخاب کنید.

مرحله ۱: ویدیوی خود را در فتوشاپ باز کنید و یک فریم ایستا بسازید

با انتخاب و باز کردن ویدیوی خود در فتوشاپ شروع کنید.
اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب یک فریم است تا از آن بعنوان تصویر اصلی ایستای خود استفاده کنید. کلیپ خود را پخش کنید. وقتی که فریم مورد نظر خود را مشخص کردید، روی ویدیو کلیک کنید و کلیدهای Ctrl و A را بزنید تا تصویر را انتخاب کنید و سپس کلیدهای Shift و Ctrl و C را بزنید تا آن را کپی و ادغام کنید و سپس کلیدهای Shift و Ctrl و V را بزنید تا آنرا Paste کنید و روی تصویر اصلی قرار دهید.

وقتی لایه‌ی تصویر ایستا را در پنل لایه‌ها جابجا کردید، یک لایه جدید در تایم لاین ظاهر میشود. فریم ایستای انتخاب شده بعنوان عکس الان روی ویدیو است.

مرحله ۲: تصویر ایستا را جابجا کنید تا ترک آنها را جدا کنید

قرار دادن تصویر کپی شده روی تایم لاین ویدیو یک تصویر ایستا بعد از ویدیو و روی ترک مشابه ایجاد میکند. در سمت راست پنل لایه‌ها (Layers)، بصورت یک لایه جدا ظاهر میشود. حالا میخواهیم تصویر را در تایم لاین ویدیویی وارد ترک خودش بکنیم، بنابراین میتوانید در پنل سمت راست لایه را بردارید و آن را بالای گروه Video Group قرار دهید. میبینید که یک ترک جدید در تایم لاین ایجاد شده است.
میبینید که حالا در تایم لاین یک گروه ویدیویی Video Group 1 و یک Layer 2 دارید. در صورتی که میخواهید با آیتم‌های بیشتری کار کنید، لازم است برای شناسایی آسانتر، آنها را نامگذاری کنید. از آنجاییکه ما میخواهیم سینماگراف خودمان را با دو لایه بسازیم این کار نیاز نیست.

تصویر ایستا را با ویدیو همتراز کنید تا در زمانی مشابه اجرا شوند.

مرحله ۳: تراز کردن کلیپ‌ها

ققدم بعدی این است که لایه Layer 2 را (تصویر شما از یک فریم ویدیو) با ویدیو تراز کنیم تا زمان مشابهی داشته باشند. با کلیپ‌های کوتاه ویدیویی، ممکن است که به زوم کردن در تایم‌لاین با استفاده از اسلایدر در پایین نیاز باشد (آیکون‌های کوه مانند) تا بتوانید همه چیز را بخوبی ببینید.

ایده‌ی خوبیست که ویدیوی شما سایز کمتری داشته باشد، چرا که تصویر نهایی در سمت بلندتر معمولا حدود ۸۰۰ یا ۶۰۰ پیکسل خواهد بود.

مرحله ۴: سایز تصویر را کاهش دهید

حالا زمان خوبیست که ابعاد ویدیو را کم کنیم. سینماگراف‌ها معمولا فایل‌های نسبتا کوچکی هستند. جدا کردن اطلاعاتی که میخواهید با آن کار کنید در این مرحله عموما میتواند فرآیند را آسانتر کند. من سایز تصویر خودم را در بخش بلندتر تا ۸۰۰ پیکسل کاهش دادم که کیفیت و سایز فایل قابل قبولی برای سینماگراف نهایی در اختیارم میگذارد.
منوی Image را بزنید و گزینه Image Size (کلیدهای Alt و Ctrl و I) را انتخاب کنید و اندازه افقی جدید را روی ۸۰۰ پیکسل قرار دهید. یک پنجره باز میشود و از شما میخواهد که اجازه دهید ویدیو را به یک لایه Smart Object تبدیل کند. گزینه Yes را انتخاب کنید.

با استفاده از قیچی میتوانید بخشی از ویدیو را که میخواهید ببرید و بقیه اطلاعات آنرا کنار بگذارید.

مرحله ۵: کلیپ را ببرید

مرحله بعدی انتخاب بخشی از ویدیو است که میخواهید در انیمیشن استفاده کنید. بایستی بخش کوچکی باشد، در غیر اینصورت انیمیشن خیلی سنگین میشود. برای انجام این کار، قابلیت دیدن لایه Layer 2 را در پنل Layers غیرفعال کنید و ویدیو را انتخاب کنید. ویدیو را ببینید، از کلیدهای فلش برای جابجایی بین فریم ها استفاده کنید و مشخص کنید میخواهید از کدام بخش استفاده کنید. وقتی بخش مورد نظر خود را انتخاب کردید، گروه Video Group 1 را انتخاب کنید و از ابزار Scissors استفاده کنید تا بخش ابتدا و انتهای اضافه را ببرید. فوتیج باقی مانده را پاک کنید.

وقتی تصویر ایستا و بخش ویدیویی را تراز کردید، میتوانید از یک کارکرد فتوشاپی استفاده کنید تا با یک ماسک، لایه انیمیشن زیر لایه بالا که تصویر ثابت است را نمایان کنید.

مرحله ۶: کلیپ تصویری را ببرید

حالا وقت آن رسیده که تصویر ایستا را مجددا با بقیه ویدیو تنظیم کنیم. بااحتیاط این کار را انجام دهید و سعی کنید که ابعاد و زمان کلیپ ویدیویی را تغییر ندهید. در تایم لاین زوم کنید تا بتوانید آنرا بهتر بببینید و تا ابتدای خط جابجا کنید. سپس مدت زمان تصویر را با کلیک و کشیدن انتهای کلیپ تنظیم کنید.

مرحله ۷: ماسک کردن و آشکارسازی

حالا جادو را اجرا میکنیم. ایجاد یک ماسک لایه روی لایه‌ی تصویر، تصور حرکت را در تصویر ایستا ایجاد خواهد کرد.
ابتدا، تصویر ایستا (Layer 1) را انتخاب کنید. سپس با کلیک روی آیکون Layer Mask (آیکون دایره داخل مستطیل) روی نوار پنل لایه‌ها یک ماسک لایه اضافه کنید. ماسک را انتخاب کنید و با براش سیاه (کلید B) بکشید تا لایه زیر را نمایش دهید.
این کار گاهی اوقات کار زمان‌بری است. از براش سیاه استفاده کنید تا آنرا آشکار کنید و از براش سفید استفاده کنید تا بخشی که میخواهید را مخفی کنید تا اینکه از ماسکی که ایجاد کردید راضی شوید.

مرحله ۸: ویرایش نهایی و خروجی گرفتن

میتوانید رنگ و تون رنگ را تنظیم کنید. اما یادتان باشد که تصویر نهایی GIF قرار است فضای رنگی با ۲۵۶ رنگ باشد، بنابراین رنگ‌ها بشدت فشرده‌سازی خواهند شد.
ذخیره کردن تصویر مرحله بعدی است. همیشه میتوانید در رزولوشن بالاتر ذخیره کنید (که در این حالت ۸۰۰ پیکسل است) و سپس ابعاد آنرا برای ایجاد فایل کوچکتر تغییر دهید. به منوی File بروید و گزینه Save For Web را انتخاب کنید. این کار شما را به منویی میبرد که میتوانید در آن بهترین آپشن‌ها را انتخاب کنید و نتایج حاصل را ببینید. یادتان باشد که سایز فایل را کوچک نگه دارید و کاری کنید که انیمیشن GIF بصورت ابدی لوپ شود و تکرار گردد.
در صورتی که میخواهید فایل GIF خود را بهینه کنید، بهترین راه استفاده از وبسایتی مثل EZGif است.

جمع‌بندی

جوانب فنی کار همین است! هنوز نکته‌ی جالبی در مورد این فرآیند وجود دارد که باز هم مربوط به سینما است و اشاره به آن ارزش دارد. وقتی که تصویر ایستا را روی انیمیشن ایجاد میکنید، در واقع از تکنیکی مشابه با تکنیک مت پینتینگ استفاده میکنید که توسط مخترع و پیشگام جلوه‌های ویژه “Norman Dawn” در روزهای آغازین فیلمسازی ابداع شد.
فرآیند مت پینتینگ مبتنی بر قرار دادن ورقه‌های بزرگ شیشه در مقابل حرکت دوربین است. هر شیشه نقاشی آماده صحنه دارد و یک بخش خالی می ماند تا از میان آن از بازیگران فیلمبرداری شود. این کار ایجاد لایه دوبل در یک تک ضبط است و موجب کاهش زمان تولید میشود و سناریوهای متعددی در فضای بیرون یا داخل را میتوان در فضای استودیو انجام داد. معرفی کامپیوترها در صنعت تولید فیلم این روش را تغییر داد، اما در واقع روشی که سینماگراف‌ها با آن ساخته شدند خیلی شبیه به تکنیک قدیمی مت پینتینگ است.

خلاصه

۱. ویدیوی خود را در فتوشاپ باز کنید و یک تصویر ایستا بسازید.
۲. تصویر ایستا را جابجا کنید تا یک ترک جدا بسازید.
۳. کلیپ‌ها را تراز کنید.
۴. سایز تصویر را کاهش دهید.
۵. کلیپ را ببرید.
۶.کلیپ تصویری را ببرید.
۷. تصویر ایستا را ماسک کنید تا تصویر متحرک زیر را نمایش دهید.
۸. ویرایش نهایی

از ساخت سینماگراف لذت ببرید! میتوانید نتایج خود را در نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.

برچسب ها

دیدگاه خود را مطرح کنید