۴ چیز که احتمالا در مورد Render Queue در افترافکت نمیدانید
سطح آموزش: متوسط
در این آموزش میخواهیم به چند امکان Render Queue در افترافکت نگاهی کنیم که اکثر کاربران حتی از وجود آنها مطلع نیستند.
قبل از اینکه این امکانات را در اینجا لیست کنم، لازم است در مورد پروژه ای که چند سال پیش با یک کامپیوتر با سرعت کمتر انجام دادم با شما صحبت کنم. من یک ویدیو برای سازمان آتش نشانی محلی مان ساختم، و بازه زمانی محدودی برای سر هم کردن آن داشتم و یکی از بدترین تجارب من در رندر گرفتن بود.
تا آنجاییکه که یادم می آید، در کامپوزیشن بالغ بر پنجاه precomp با کیفیت HD از آتشنشان ها بروی پرده سبز داشتم که همینطور رو هوا کروماکی میکردم و به آنها motion blur (محوی حرکت) و falloff (انحراف تابش) هم اضافه کرده بودم. همینطور یک دود نوری بود که بصورت یک لایه سه بعدی از پلاگین Trapcode Particular در پسزمینه ایجاد کرده بودم. رندر گرفتن یک کابوس شده بود.
عمل پس از رندر (Post Render Action)
اولین امکانی که در اینجا به آن اشاره میکنم مربوط به یک کاسه کردن انیمیشن های با رندر سنگین یا همان bake کردن می باشد. این بدین معنی است که اگر شما افکتی مثل کروماکی (Keying) بروی فوتیج پرده سبز دارید و از این مساله آگاهید که دیگر نمیخواهید برگردید و فوتیج را تغییر بدهید، میتوانید آن ویدیو را رندر بگیرید بجای اینکه در طی ادامهی کار هر بار فریم به فریم آن افکت را با استفاده از توان پردازش کامپیوتر خود رندر بگیرید. این مثل یک پلی است که لازم نیست از آن عبور کنید.
بعنوان مثال: در مورد ویدیوی آتش نشانی، میتوانستم هر کلیپ کروماکی شده از اشخاص را بطور مستقل رندر بگیرم و بعد آنها را در فضای سه بعدی توزیع کنم بجای اینکه با سرعت پردازش کم و با کامپوزیشن های precomp همراه با افکت سنگین این کار را انجام بدهم.
پس فرض کنیم من یک نوار عنوان Lower Third در کامپوزیشن اصلی خودم دارم و کامپوزیشن Pre-Comp قفل شده، و این بدین معنی هست که من قرار نیست برای تغییرات بیشتر به آن برگردم.
میتوانستم Pre-Comp را به صف رندر (Render Queue) ببرم و داخل بخش Output Module یک انتخاب با عنوان Post Render Action هست که میتوانم آنرا به Import and Replace Usage تغییر دهم.
و در صورتی که علامت پیک ویپ (Pick Whip) را کلیک کنیم و به Pre-Comp بکشیم و سپس Render را بزنیم…
افترافکت ویدیوی رندرشده را وارد میکند و در هر جایی که از کامپوزیشن Pre-Comp استفاده شده آنرا جایگزین میکند.
در صورتی که بخواهید تغییراتی انجام دهید، هنوز کامپوزیشن اصلی خود را در اختیار خواهید داشت. اما از این به بعد دیگر با سرقت توان رندر، سرعت سیستم خود را با این Pre-Comp آهسته نمیکنید.
کامپوزیشن را به نرمافزار Adobe Media Encoder ببرید
یک روش که با آن میتوانید در زمان صرفهجوئی کنید این است که کار رندر کردن خود را برای یک کامپوزیشن به نرمافزار Adobe Media Encoder بسپارید و در عین حال به کار خود در افترافکت ادامه دهید. در نسخههای اخیر افترافکت (CS5.5 و بالاتر) میتوانید یک کامپوزیشن را بسادگی از پنل Project کلیک کنید و بکشید و در پنجره ی Adobe Media Encoder قرار دهید.
تنظیمات رندر خود را انتخاب کنید و رندر بگیرید و به کار خود نیز ادامه دهید.
رندر از بخش مورد دلخواه (Render Region of Interest)
بگذارید این طور فرض کنیم که شما لازم است بخش کوچکی از یک انیمیشن ، مثل نوار عنوان Lower Third را جهت تائید مشتری رندر بگیرید. میتوانید دکمه ی Region of Interest را فعال کنید و تنها بخشی را که میخواهید رندر بگیرید.
بعد از اضافه کردن آن بخش به Render Queue ، تحت بخش Output Module ، میتوانید گزینه Crop را انتخاب کنید و سپس انتخاب Use Region of Interest را تیک بزنید.
این کار یک ویدیوی رندر شده از تنها آن بخش کامپوزیشن در اختیار شما میگذارد.
رندر سکانس تصویر
مورد آخر بیشتر یک نکته برای جریان کاری محسوب میشود تا یک کارکرد از صف رندر (Render Queue) افترافکت. وقتی رندر زیادی برای انجام دارید، پیشنهاد میکنم از سکانس تصاویر استفاده کنید.
هیچ چیزی بدتر از این نیست که یک ساعت منتظر باشید تا رندر بشود و به یکباره ببینید رندر روی فریم ۳۱۴ مانده است.
در حالتی که هنوز در حال پردازش است جرات ندارید کنسل را بزنید، اما ۲۰ دقیقه هست که روی یک فریم مانده است. در صورتی که به یک فایل mov. رندر گرفته باشید، در واقع یک ساعت از وقت خود را تلف کرده اید. هر چند که اگر یک سکانس تصویر خروجی میگرفتید، میتوانستید فقط فریم ۳۱۴ را رد کنید و به رندر بقیه فریم ها ادامه دهید. این به شما اجازه میدهد که با پیشنمایش کیفیت رندر نهایی هر یک از تصاویر ثابتی که خروجی گرفتید را ببینید.
بعنوان مثال: برگردیم به مثال انیمیشن آتش نشانی. در این انیمیشن رندر هر فریم بطور متوسط تقریبا ۱۰ دقیقه زمان برد. در ۲۴ فریم در ثانیه، میتوانید ببینید که به نظر میرسد هر چرخش سریع ظاهر خوبی ندارد. من نهایتا مجبور شدم با چهار کامپیوتر مختلف که پروژه در آنها لود شده بود در دسته های ۱۰ فریمی رندر بگیرم. با این کار توانستم رندر پرحجمی را به بخشهای مختلف تقسیم کنم در عین حال آگاه باشم از اینکه وقتی که کار سخت رندر تمام شد، این فریم ها به چه صورت در کنار هم قرار بگیرند.
شما چطور؟
شما نکاتی در مورد رندر کردن دارید یا امکاناتی از Render Queue هست که از آن دوست دارید استفاده کنید؟ در نظرات زیر آنرا با ما در میان بگذارید.
دیدگاه خود را مطرح کنید