۲۴ نمونه پرتره سلفی فوقالعاده باحال و نکاتی برای عکاسی سلفی خودتان
سطح آموزش: مبتدی
پرتره سلفی یکی از محبوبترین فرمهای بیان از زمانی بوده که انسان بازتاب خودش را مشاهده کرد. درست مثل نارسیسوس (که عاشق تصویر خود در استخر شد)، در اغلب موارد میخواهیم برای اندیشهای که ارزش مطالعه دارد فراتر از نوک بینی خود را نبینیم.
در این آموزش شما را با چند مرحله ساده برای عکاسی اولین پرتره سلفی خودتان به همراه مجموعه ی الهام بخشی از عکاسانی که قبل از شما این کار را انجام داده اند آشنا خواهیم کرد. پس بیایید شروع کنیم!
چطور یک پرتره سلفی بگیریم
من اخیرا محصولی برای دوربین خودم سفارش دادم که نمیتوانستم برای امتحان کردن آن صبر کنم. متاسفانه، وقتی که با پست به دست من رسید، هیچکس نبود تا از او بعنوان سوژهای خوب استفاده کنم. از آنجاییکه هیچ چیز جلوی مرا نمیگیرد، خیلی ساده تصمیم گرفتم از خودم بعنوان سوژه استفاده کنم.
میخواستم عکسی با عمق میدان باریک با جزئیات کمی در پسزمینه بگیرم، بدین ترتیب سه پایه تریپود خودم را برداشتم و وسط حیاط و به دور از درخت و ساختمان و هر شی قابل توجهی ایستادم. دوربین را تنظیم کردم، داخل ویوفایندر (viewfinder) را نگاه کردم و بلافاصله متوجه شدم که به این سادگیها که فکر میکردم نیست.
در زیر نکاتی مفید را در مورد روش سختی که باید یاد میگرفتم خواهید یافت.
۱. چیزی قرار دهید تا روی آن فوکوس کنید
وقتی که در ویوفایندر (viewfinder) نگاه کردم، مشکلی که با آن برخورد کردم این بود که هیچ چیزی نبود که در آن فاصله که میخواستم بایستم بروی آن فوکوس کنم. این کار مطمئنا یک تصویر کاملا محو از من ایجاد میکند و این اصلا چیزی نیست که میخواهم.
یک راه حل ساده برای این مشکل قرار دادن چیزی در همان محل است. ارتفاع به اندازه ی فاصله اهمیتی ندارد، اما هر قدر که میتوانید ارتفاع آنرا برای دقت بیشتر با ارتفاع خود مطابقت دهید. در صورتی که یک تریپود یا پایه ی سبک اضافی دارید، جایگزینی عالی خواهد بود برای آنچه که میخواهید در آنجا صاف بصورت ایستاده قرار بگیرد. از آنجا که در حیاطم بودم، یک بیل از باغچهام برداشتم، روی زمین بطور ایستاده آنرا محکم کردم، روی آن با دوربین فوکوس کردم و سپس بیل را جابجا کردم. خیلی بدوی بود، اما خیلی خوب جواب داد.
۲. سعی کنید یک گوشه بایستید
بعنوان جایگزینی برای ایستادن در وسط ناکجاآباد، ممکن است بخواهید در شات خود از یک ساختمان یا دیوار استفاده کنید. در این شرایط، ممکن است اولین کاری که انجام میدهید این است که روی دیوار فوکوس کنید، اما این کار هم بسته به عمق میدان شما زیاد خوب جواب نمیدهد.
یک ترفند که من کشف کردم این بود که کنار انتهای دیوار یا در گوشه بایستم. بدین صورت میتوانید موقعیت خودتان را نسبت به دیوار تنظیم کنید و فوکوس قابل اطمینانی بدست بیاورید. بنابراین، در صورتی که میخواهید روی دیوار فوکوس کنید، پس کنار آن بایستید تا اینکه در مقابل آن، و بدین صورت تمرکز شما بسیار بهتر خواهد شد.
۳. هم از فوکوس اتوماتیک و هم از فوکوس دستی استفاده کنید
تمرین خوبی برای انجام در زمانی که پرتره سلفی میگیرید استفاده از ترکیبی از فوکوس اتوماتیک و دستی است. ابتدا بروی هر وسیله ای که بصورت ایستاده قرار دادید بصورت خودکار فوکوس کنید. سپس، در حالیکه آن شی هنوز در فوکوس است، حالت فوکوس را به دستی تغییر دهید.
این کار به شما آزادی برای تغییر تنظیمات، سنجش مجدد برای تغییر نور و و دیگر موارد میدهد بدون اینکه نقطه فوکوسی که بدست آوردید را خراب کنید. فقط هر بار مطمئن شوید که دقیقا روی علامتی که گذاشتید بایستید.
۴. زمان تایمر را بالا ببرید و از حالت Burst (تصویربرداری پشت سر هم) استفاده کنید
مطمئنا نمیخواهید به یکباره همه چیز را هل بدهید و زمانی هم در قاب قرار بگیرید که دوربین از شما عکس میگیرد. کمی به خودتان وقت بدهید تا در موقعیت قرار بگیرید و ژست بگیرید. بیشتر دوربینها به شما اجازه میدهند تا مدت زمان تایمر خود را تغییر دهید. بهتر است راهنمای دوربین را برای تنظیم تایمر بخوانید.
در کنار تایمر، همینطور میتوانید دوربین خود را طوری تنظیم کنید که چندین عکس را بطور توالی بگیرید. اگر حتی فقط میخواهید یک عکس بگیرید، فکر بدی نیست که کاری کنید دوربین ۵ یا ۱۰ تا پشت سر هم عکس بگیرد تا شما بتوانید ژست/حالت خود را تغییر دهید. این کار باعث میشود تنوع بسیار بیشتری در انتخاب تصویر داشته باشید. فقط مطمئن شوید قبل از اینکه استارت تصویربرداری شاتها را بزنید، تنظیمات رو بطور عالی درست کرده باشید، در غیر اینصورت یک کارت پر از شاتهای غیرقابل استفاده خواهید داشت.
۵. خود واقعیتان را عکس بگیرید
آخرین نکته ی من این است که از تصاویر زیر فقط الهام بگیرید. پرتره سلفی باید یک حالت کاملا شخصی را نشان دهد، نه آینه ی چیز دیگری که هر جای دیگری دیدهاید. به این فکر کنید که میخواهید چه کسی باشید و چطور میخواهید آنرا ابراز کنید. از وسائل صحنه، چشمانداز، ژست، و شرایط نوردهی استفاده کنید تا شخصیت خود را انتقال دهید. و مهم تر از همه باحال این کار را انجام دهید!
۶. افکتهای مینیمال اعمال کنید
بهترین کار این است که زیاد به آن افکت اعمال نکنید. اما وقتی افکت مناسب به مقدار کافی اعمال شود میتواند تصویر شما را متحول کند. اگر دنبال راهی سریع برای بهتر کردن پرتره سلفی خود بطور حرفهای هستید، حتما باندل ۱۰۰۰ اکشن فتوشاپ بسیار با کیفیت را در بخش اکشنهای فتوشاپ ابزار طراحی بررسی کنید. این اکشن شامل افکتهای مختلفی است که میتوانید با آنها کار کنید و تصویرتان را بهبود دهید.
۲۴ نمونه پرتره سلفی فوقالعاده باحال
وقتی تمام چیزهایی که میبینید سلفیهای اینستاگرام یا اسنپ چت هستند، طبیعی هست که به پرترههای سلفی توجهی نکنید، در حالی که پرتره سلفی همیشه آغاز کار برای هنرمندان بوده است. از ون گوگ گرفته تا آنسل آدامز، همه این کار انجام داده اند.
پرترههای سلفی روشی عالی برای بیان خودتان است. شما خودتان مدلی هستید که همیشه در دسترس است. خیلی سریع آنها را رد نکنید؛ این فهرست را خوب نگاه کنید و تاثیر بگیرید.
سلفی میمون از وبسایت Pixabay
پرتره سلفی زیر آب از وبسایت Unsplash
پرتره سلفی – آینه ی روزمره از وبسایت Flickr
پرتره سلفی از وبسایت Flickr
در علفزار از وبسایت Flickr
ورود از دروازه به عالم اموات از وبسایت Flickr
بعد از تاریکی – نسخه ۲ از وبسایت Flickr
پرتره سلفی از وبسایت Flickr
Selce :: پرتره سلفی از وبسایت Flickr
Negativexpositive از وبسایت Flickr
پرتره سلفی از وبسایت Flicker
Arnold Manillier از وبسایت Flicker
پرتره سلفی شماره ۶ از وبسایت Flicker
زل زدن به ستارهها از وبسایت Flicker
حلقهی ابدی – پرتره سلفی از وبسایت Flicker
me-ow از وبسایت Flicker
پرتره سلفی از وبسایت Flicker
پرتره سلفی در غروب از وبسایت Flicker
پرتره سلفی از وبسایت Flicker
John Tyler از وبسایت Flicker
پرتره سلفی با دوربین جدید از وبسایت Flicker
هفته ی الهام بخشی (۲/۷) از وبسایت Flicker
پرتره سلفی با SB700 speedlight و D90
Samantha از وبسایت Flicker
دیدگاه خود را مطرح کنید